USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У центрі Луцька мешканці трьох будинків хочуть забрати ділянку у бару

14 Червня 2017 16:15
На шум у подвір’ї будинків, де налічується сотня мешканців, нарікають на вулиці Крилова. Зі слів лучан, бар «Хмельницький» створює незручності у дворі, а його власник незаконно розширив заклад.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру 14 червня.

Депутати розглянули звернення мешканців будинків № 14, 16 та 18 на вулиці Крилова щодо скасування рішення міськради про надання Палацу культури міста Луцька та підприємцю А.Грибенюк на умовах оренди земельної ділянки для обслуговування палацу культури та закладу громадського харчування-кафе на вулиці Богдана Хмельницького, 1б.

Начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала повідомив, що приміщення є власністю міської територіальної громади, це приміщення палацу культури, що межує з «Ощадбанком». Інша частина приміщення перебуває у власності приватного власника – йдеться про бар «Хмельницький», що має вхід з двору у підвал. Земельна ділянка оформлена на палац культури. Мешканці сусідніх будинків нарікають на шум у дворі перед входом у бар.

Присутні під час засідання комісії мешканці будинку №16 на вулиці Крилова стверджують, що не погоджуються з рішенням міськради та виступають проти того, аби у дворі будинку працював бар, де продають алкогольні напої. У будинках налічується 100 мешканців, з них - 21 дитина. Подвір’я, мовляв, настільки мале, що його не можна розділити між будинками і воно перебувало у спільному користуванні.

Зі слів мешканки вулиці Крилова Валентини Головей, не попередивши їх, відкрили бар, знищивши стояки для білизни та зелені насадження у дворі. Відібравши більшу частину двору, з їхніх слів, бар розширили, облаштувавши літній майданчик.

Голова комісії Євгеній Ткачук зауважив, що скасовувати рішення міськради депутати не мають права. Якщо мешканці вважають, що рішення незаконне, вони мають право звернутися до суду щодо скасування рішення. Водночас він зазначив, що дозволу на розміщення літнього кафе на цій ділянці не надавали. Так, перевірити правомірність встановлення літнього майданчику пропонували зобов’язати муніципальну поліцію.

Оскільки скасовувати рішення міськради, на думку членів комісії, немає підстав, вони рекомендували мешканцям сусідніх будинків звертатися до суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Юлія Показати IP 14 Червня 2017 16:44
Дива тай годі... а сморід в місті вам не заважає, переїзджайте в Гірку Полонку там барів майже нема, а клієнти "Яни" завжди спокійний та інтелегентний контингент))))
ИМЕЮ МНЕНИЕ Показати IP 14 Червня 2017 17:45
Женик Ткачук ещё тот перец. Его "зважання" прикрывают его личный интерес. Этот лысый котовский слишком хитрый лис
Анна Показати IP 14 Червня 2017 22:30
Ну невже у нас в місті немає нормальних новин?!? Чи журналюги лише заказняки тепер пишуть? Там бар уже років 27 існує, і що, раньше не заважав? Нормальний заклад, видно конкуренти підсирають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus