USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У центрі Луцька ліквідували «ромашковий» ринок

20 Липня 2015 12:41
У самому «серці» обласного центру торговці квітами влаштували справжні війни за місце «під сонцем». Однак за станом на сьогодні, 20 липня, стихійний ринок польових квітів по проспекту Волі ліквідували.

Про це повідомляє Муніципальна дружина міста на сторінці у мережі Facebook.

«Сьогодні, 20 липня 2015 року, відбулося очищення від стихійного ринку польових квітів по проспекту Волі між магазинами «Перлина» та «Панно». Дана територія є тротуаром і не призначена для стихійної торгівлі», - йдеться у повідомленні.

Муніципали запевняють, що дали час до 20 липня для самовільного демонтажу встановлених конструкцій (зонтів, ваз, стільців та столів), проте не всі виконали вищевказані вимоги.

Саме тому о 5.30 ранку інспектори відділу розпочали операцію із вилучення та демонтажу незаконних конструкцій.

«Банально, але таких куп сміття, які залишили «ромашкові квітникарі» в центрі міста, необхідно ще пошукати. Просимо зауважити, що дані особи запевняли в ЦНАПі, що прибирання вони здійснюють щоденно тричі на день. Прибиральниця з ЖКП, яка прибула для виконання робіт, повідомила, що втомилась щодня «вигрібати» купи листя, гнилі, коробок та бруду. Жодна особа, яка здійснювала торгівлю по проспекту Волі домашніми квітами, не сплачувала податків, плати за використання землі та не відшкодувала прибирання території тощо. Квітникарі здійснили пошкодження паркану та основи під паркан за вказаною адресою (на фото чітко видно), приковуючи ланцюгами щоденно конструкції. Також горе-торговці пошкодили у сквері тверде покриття (торговці не придумали нічого розумнішого, як розібрати частину бруківки та попідмощувати зонтики для рівноваги). Тепер Ваші податки підуть на відновлення та заміну пошкоджених стежинок у сквері по проспекту Волі», - звертаються муніципали до лучан.

Тим часом у самих учасників «ромашкових розбірок» - своє трактування ситуації. Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла одна із учасниць «квіткових боїв», лучанка Віра Волкова.
«Я торгую квітами з тих пір, коли вийшла на пенсію, а це не мало й не багато - шість років. До того часу ще з 70-х років квітковий ринок перекидали у різні місця - від старого ЦУМу до Свято-Троїцького кафедрального собору й «Пивної бочки». У результаті, нам дозволили торгувати біля магазину «Панно». Тож, протягом п’яти років там і працювали», - каже жінка.

З її слів, «ромашкові війни» розпочалися після того, коли під Центральним універмагом «Луцьк» встановили торгівельні намети. «От ці «палаточники» й воюють з нами. Вони купують голландську квітку і ми їм неугодні, бо торгуємо своєю, дешевою ромашкою. Ми дзвонили на гарячу лінію в Київ, аби розповісти, як муніципальна міліція нас розкидала в різні боки. Виконувач обов'язків начальника відділу муніципальної дружини Юлія Сиротинська вбила собі у голову, що вона «цар і бог» й може робити все, що заманеться. Притягнула автобус з шістьма хлопцями, склала протокол, мовляв, не маємо права тут торгувати, стягнула з кожної по 350 гривень, ніби ми тут найбагатші», - емоційно розповідає жінка.

Зі слів пані Віри, представники міської влади, попри чисельні звернення, на ситуацію не реагували.
«В той час Луцький міський голова Микола Романюк був у відпустці, а його перший заступник, Тарас Яковлев, я не боюсь цього сказати, нічого не вирішує. Півтора року тому він обіцяв зробити єдиний квітковий ринок в центрі міста. З Горохівського, Турійського районів приїжджають до нас купувати букети на великі свята. Тепер вони нас виганяють на базар. На який ринок нам йти? На Центральний, куди люди ходять купувати м’ясо, сир, овочі, фрукти? Хто піде туди за квіткою?», - каже пані Віра. Жінка бідкається, що тоді ромашковим квітникарям пообіцяли, що з 20 липня викинуть нас в Брище на смітник разом з нашими квітами.

Через це минулого тижня громада вкотре прийшла до Луцької міської ради, аби знайти депутата, який контролює проспект Волі - Антона Сосновського. Окрім того, лучанки вже записались на прийом до Луцького міського голови.

Сьогодні ж у соцмережах точаться гострі дискусії стосовно правомірності та моральності вчинку луцьких муніципалів.

Лучани обурюються, мовляв, валютники на тому ж місці не заважають нікому, зате бабусі з ромашками – усім.

На це у відділі Муніціпальної дружини відповіли, що незаконні валютні операції - компетенція винятково правоохоронних органів та СБУ.

«Просимо зауважити, що проти даної торгівлі виступали мешканці проспекту Волі, 3 та особливо мами з візочками, що не мали змоги проїхади до поліклініки», - кажуть вони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 33
Вася Показати IP 20 Липня 2015 12:43
А де валютчики?
мішка до Вася Показати IP 20 Липня 2015 13:40
внатурі, їх теж ліквідували? чи тусуються перед пано, ближче до цуму?
МВ до мішка Показати IP 20 Липня 2015 16:35
НЕМА ПРОБЛЕМИ- МИ ЇЇ ЗРОБИМО)))) Є ПРОБЛЕМА- МИ ЗАКРИЄМО ОЧІ ))))...
я Показати IP 20 Липня 2015 12:49
Немає чим зайнятись. ромашки їм мішають
XXX до я Показати IP 20 Липня 2015 13:27
А по твому виходить, що як має бути? Що хочиш, то роби? Вже біля центрального ринку давали, робити, що хочеш тепер ту "пухлину" і бульдозером не можуть видалити!
рома Показати IP 20 Липня 2015 13:12
якось все має бути в рамках закону. і торгівля і заборона торгівлі. було б добре створити умови для цих людей, що не скиглять, а заробляють якусь копійчину до мізерного сімейного бюджету. а кожному перехожому є можливість купити квіточку і зробити комусь радість. сам не раз купляв квіти " просто так", не в честь свята. подумали б раніше, ніж рубати з плеча.
Люмпен Показати IP 20 Липня 2015 13:16
Краще б вони ринок валютчиків там ліквідували,а не мізерний бізнес бідолашних бабусь пенсіонерок
Ганьба керівникам мі Показати IP 20 Липня 2015 13:16
Активна боротьба з пенсіонерами, котрі ще можуть торгувати! Героїчні будні муніципальної дружини!
правда Показати IP 20 Липня 2015 13:20
ВалютчикиІ їм не заважають ! Бабуля з квітами заважає! Нонсенс
От Показати IP 20 Липня 2015 13:40
справді, от я не хочу тих муміфікованих "голландських роз", які коштують, як із золота, а на другий день після придбання вже можна викидати на смітник, бо "здихають", хочу нормальних місцевих квіточок і бажано за адекватну ціну, то чому їх не можна купити "зі зручностями" по дорозі на роботу чи додому? Нехай потіснять "голландців" і пустять на територію того, що було колись сквером, наші ромашки та волошки. Я в квітні мусила серед "голландців" за дорученням колективу вибрати букет, то була немало здивована, оскільки вже давно там не була. Кілька років тому можна було сказати продавцеві які саме ти хочеш квіти і "допоміжні рослинки", вибрати їх, і з них тобі без проблем робили "композицію", а цього разу обійшла всі ятки і всі пропонували виключно вже готові "страхоти", а якщо хочеш індивідуально, то пропонували максимум обгорнути квіти папером і начіпляти стрічечок, ну не хамство це в кінці-кінців по відношенню до споживача?
Анон до От Показати IP 20 Липня 2015 19:20
Лол, яких "голландців", Вася? З Центральної Америки квіти везуть у Голландію, а звідти сюди.
Маня Показати IP 20 Липня 2015 13:50
Треба ж показати, що щось роблять. Раніше "саджали" бідного селянина, що привіз додому мішок соломи, бо треба було "виконувати план" і прозвітуватись. Тепер не можуть навести порядок із справжніми злочинцями-депутатами й олігархами, то для показухи розганяють й саджають знищівилий народ, сини якого воюють й вмирають за Україну.
З до Маня Показати IP 20 Липня 2015 17:50
якими там злочинцями- олігархами, вони не можуть навести порядок з бидлотою, яка серед білого дня в центрі міста в скверах хляє пиво і плюється, як верблюди, що все навколо в радіусі двох метрів біля кожної лавочки обхаркане, де ті муніципали?
Сектор Показати IP 20 Липня 2015 13:55
,, ... депутат,який контролює проспект Волі-Антон Сосновський".Знайшли,блін,мафіозі.Та він сам себе не контролює-бо що не пердне,то всереться!
Лучанка Показати IP 20 Липня 2015 14:02
І кому зробили добре? До речі, у бабусь можна було завжди купити свіжий і недорогий букетик. І це були живі квіти!!! Ми вже працюємо на Європу чи на своїх людей? Я не хочу купувати ці муміфіковані квіти, котрі везуть за-за кордону! Ми вже не маємо права своє купувати?
Анонім до Лучанка Показати IP 20 Липня 2015 14:34
так ще не доведено чи вони для нас не отруйні))))
дірка від бублика Показати IP 20 Липня 2015 14:30
- виникає питання - При умові що було б все навпаки, а саме: КОЖНА ОСОБА яка здійснювала торгівлю по проспекту Волі домашніми квітами СПЛАЧУВАЛА ПОДАТКИ, ПЛАТИЛА ЗА ТЕРИТОРІЮ та ПРИБИРАННЯ СМІТТЯ, то в цьому випадку залишили все як є, це вже була би не стихійна торгівля ??? Виходить що якомусь КОМУСЬ ті бабусі мали платити. А найгірше в цій історії те, що той КОМУСЬ залишився поза кадром. Практично питання торгівлі квітами в центрі міста залишилось відкритим.
а Показати IP 20 Липня 2015 14:33
я згідна що голландські квітки то х...ня....їх ліквідувати і бабусь з ромашками там посадити.
Таня Показати IP 20 Липня 2015 14:39
Бабусі з гарненькими квіточками, за доступними цінами, які заробляють собі до своєї пенсії якусь копійчину - то зло, вони заважають, а ВАЛЮТЧИКИ нікому не заважають там?????? Вони на законній основі там працюють?????? МІСЬКА ВЛАДА, ГАНЬБА ВАМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Денис Показати IP 20 Липня 2015 14:50
Реально , чёрный рынок валюты не беспокоит , т.к. они платят не плохие деньги , а бабушка пенсионер беззащитна , наоборот нужно хоть как то помоч. человеку на пенсии который хочет роботать , посодейсвовать ему имаче чтобы прожить на 1254 грн нужно будет побираться
Анонім Показати IP 20 Липня 2015 15:23
На Варшавці вже з десятеро перед входом сидять з пачками грошей для обміну валюти. Коли з ними хто-небуть розбереться? Вони не заважають, але на фоні бідності дратують.
лучанка Показати IP 20 Липня 2015 15:53
А невже не можна замість боротьби з бабусями, які не жебракують, а продають самостійно вирощені квіти, зробити гарно обладнані столики чи намет, і здавати за окрему символічну плату місце для торгівлі там. Це ж взагалі гарно подати можна - що ще й стане родзинкою нашого міста.
S до лучанка Показати IP 20 Липня 2015 21:37
Повністю згідний - ЧУДОВА ідея!!!
Анонім до лучанка Показати IP 20 Липня 2015 22:56
Там же на тротуарі-даєш кожній бабусі торгове місце!
дірка від бублика до лучанка Показати IP 20 Липня 2015 23:33
і місце навіть є краще за "гарно обладнані столики чи намет", прямо по серед театральної площі ціле літо стоять пустуючі "курячі" хатинки , при бажанні, для пяти бабусь там місце знайти легко. А от хто те бажання проявить? Навар з тих ромашок мізерний а той КОМУСЬ - НеНажерлий!
ірина Показати IP 20 Липня 2015 16:43
Правильно зробили. Ще б ліквідували ринок перед дит. поліклінікою. Колись тут був скверик. Сиділи мами з дітками, їли морозиво, а тепер бардак і сморід.
Світлана до ірина Показати IP 21 Липня 2015 00:30
Ніколи не памятала там порядок! В тому сквері майже завжди сиділи неформали, там завжди було напльовано і набльовано,купа смітя з насіння і окурків, обісцяний кожен закуток ось що завжи там було!!! особисто мені з дитиною там було гидко сидіти... Як на мене зараз там чистіше як було колись. Всі бачать нещасних бабусь, але чому ніхто не бачить "розочників" в палатках!? Дві палатки розочників по своїй площі займають майже стількі ж місця як вся торгова площа бабусь! Я мешкаю в центрі, маю двох маленьких діток (один з яких ще в візочку) і мені цей "ромашковий ринок" ніколи не заважав, ні в поліклініку проїхати, ні просто по тротуарі прогулятись! А найбільше обурює те, що НІКОМУ З ЧИНОВНИКІВ НЕ ЗАВАЖАЮТЬ ПАЛАТКИ З ТРОЯНДАМИ, НІ СТЕНДИ З ОКУЛЯРАМИ, НІ ХОЛОДИЛЬНИКИ З МОРОЗИВОМ, НІ БОЧКИ З КВАСОМ, НІ ВАЛЮТЧИКИ, НІ МАШИНИ ПРИПАРКОВАНІ ПРЯМО НА ТРОТУАРІ БІЛЯ "ПАННО"(ЩО РЕАЛЬНО ПЕРЕШКОДЖАЮТЬ РУХУ ПІШОХОДІВ)..... ОТ ТІЛЬКИ БАБЦІ З РОМАШКАМИ ЯК БІЛЬМО НА ОЦІ!!!! Соромно.... соромно за те що влада не боїться показувати "нові пакращення", особисто я це розумію так, маєш гроші - стій торгуй, маєш тільки пенсію - сиди вдома, жуй свої ромашки!? Невже ці бабці сподівались на таке відношення до себе обираючи діючу владу!? Дивилась про них в новинах сюжет по "Аверсу", те яким тоном з ними говорив представник влади це ЖАХ, це ж жінки які йому в бабці годяться!!! Соромно... Ті бабці сидять там, немов милостиню просять, а вони їх немов поганою мітлою гонять............
Анонім до Світлана Показати IP 22 Липня 2015 23:41
Дійсно правильно написано. Де ті муніципали, щоб підвищити пенсію тим бабусям і поркращити життя на старості років.А ак самі стараються вижити, то і машину приженуть, щоби вилучити квіти, вази та ін., бити паркани молами.
мда Показати IP 20 Липня 2015 22:11
Облаштуйте людям місце під накриттям і з нормальними прилавками і беріть плату за нормальні умови, не всі мають змогу купувати букети по магазинах по 100...і більше грн. Валютчиків ввечері тьма була і нікому не заважає що до них черга посеред вулиці гроші міняють, а бабусі заважають... та ті бабусі ще дітям і внукам своїм допомагають, ото даєте, або всіх женіть або тоді не чіпайте нікого!!!!!!!!!!!!! ....ГАНЬБА
Анонім Показати IP 20 Липня 2015 22:54
ще ліквідуйте на ювілейному між будинком побуту та торговими павільйонами
Віталій Показати IP 20 Липня 2015 23:17
Шановні Волиняни ! Допоможіть здобути місце під сонцем, і вдстояти право на продаж волинської квітки. (волошки,Ромашки, жоржини.. ....Хай сонце світить ,цвітуть квіти. Нехай народжуються діти, під чистим небом голубим. А мама пригортає діток, Або гуляючи в саду, Така щаслива шепче тихо Молитву Богові хвалу! І випромінює у небо, мов Фіміам цвіт яблуневий Лілейно-білий і рожевий.... -Вдягнулись вишні у фату А трави землю застелили Зеленим бархатом усю. Авітер сонечком зігрітий Так ріжно пестить він чоло. Хоч рук не має та гойдає На гілці пташечки гніздо. Там є життя,доносить вітер Лелеки клекіт за селом, Стою, замріяно любуюсь, Красою наче у Раю. Свої пелюстки вишні сіють, Мені до ніг,їх ніжне тіло , мов снігом встелює траву І всюди біло - справжнє диво. Стою, тихесенько мовчу.... Лише порушив спокій дятел Мов кулемете стук в бою..
Анонім до Віталій Показати IP 22 Липня 2015 23:32
Під Цумом вілбна територія.
Галя Показати IP 24 Липня 2015 00:01
А де я тепер буду своїх курочок сирочок та молочко продавати таке фаіне місце було

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus