USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У центрі Луцька розповідають про домашнє насильство: як протидіяти і куди звертатися

11 Грудня 2019 12:40
Що таке домашнє насильство, як його розпізнати, що робити у випадку, якщо ви стали свідком конфлікту, та куди звертатися постраждалим – про це можна довідатися протягом дня в самісінькому центрі Луцька.

Інформаційно-просвітницька акція «Дій проти насильства» відбувається в середу, 11 грудня, на Театральному майдані міста.

Як розповіла в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини керівниця відділу зв’язків із громадськістю Управління патрульної поліції у Волинській області Ольга Шмігель, захід проходить у рамках ініціативи працівників поліції, соціальних служб, центру зайнятості та громадських організацій «16 днів проти насильства».

«Ми привертаємо увагу людей, аби вони не мовчали про випадки насильства, могли їх розрізняти. Ми підходимо до громадян і запитуємо їх, чи вони можуть розпізнати домашнє насильство, наводячи їм конкретні приклади. Також закликаємо людей у випадку, якщо вони стали свідками насильства, не мовчати, а викликали поліцію», – сказала Ольга Шмігель.
Вона додала, що заходи в рамках превентивної роботи задля попередження насильства проходять упродовж цілого року. Їхня мета – привернути увагу суспільства до проблеми, зокрема, домашнього насильства.

Своєю чергою, управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради підготувало численні роздаткові матеріали, з яких містяни можуть більше довідатися не лише про домашнє насильство, а й про, наприклад, булінг чи служби, котрі надають допомогу постраждалим.
«Хотіла б звернути увагу на буклет «Разом проти булінгу», адже булінг – це форма насильства, яка спостерігається в освітніх закладах. Буклет розрахований на дітей, тих, хто потрапляв у такі ситуації, а також батьків, аби вони знали, як діяти, якщо їхню дитину в школі ображають. Є буклети про жорстоке поводження з дітьми, вони містять інформацію про те, куди потрібно звертатися в разі жорстокого поводження з дітьми, які служби першими реагують на такі випадки», – розказала керівниця відділу профілактики соціального сирітства управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталія Даньків.
Вона додала, що під час заходу всі зацікавлені теж можуть ознайомитися з послугами, які надає управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

«Це, зокрема, допомога сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах, де є загроза жорстокого поводження з дітьми. Ми проводимо профілактичну роботу з такими сім’ями, неповнолітніми», – зазначила Наталія Даньків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Угу угу Показати IP 11 Грудня 2019 14:21
Бий мене, їж мне, шаленій!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus