USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

У центрі Луцька встановили галерею ілюстрацій до «Лісової пісні» Лесі Українки

3 Березня 2021 09:58
З нагоди відзначення 150 річниці від дня народження Лесі Українки, а також 110 річниці з часу написання «Лісової пісні», управління туризму та промоції міста Луцької міської ради підготувало та встановило галерею просто неба ілюстрацій художниці Софії Караффи-Корбут до драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня».

Про це йдеться на сайті Луцькради.

Українська художниця, яка творила в техніках кераміки, живопису, вітражу, і все ж, найповніше проявила себе у графіці – станковій, чорно-білій і кольоровій ліногравюрах та ілюстраціях до книжок. Протягом 1961-2001 років вийшло у світ 60 книжок з її ілюстраціями тиражем майже 7 млн примірників.

Феномен творчої особистості Софії Караффи-Корбут досконало розкрився в ілюстраціях до драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня». Над ними мисткиня трудилася чотири роки. Книга «Лісова пісня з ілюстраціями художниці» вийшла уже після її смерті.

Зараз оригінали цих ілюстрацій зберігаються у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки, філіалі Волинського краєзнавчого музею.
Галерея знаходиться на вулиці Лесі Українки та триватиме протягом місяця.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанка Показати IP 7 Березня 2021 21:56
Якось це по совковому і примітивно виглядає..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus