USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У центрі Луцька – змагання зі спортивної ходьби: хто переміг. Фото

30 Липня 2023 12:55
Недільний ранок у центрі Луцька розпочався по-спортивному. Понад два десятки спортсменів зібралися на 17-х всеукраїнських змаганнях зі спортивної ходьби на призи Заслуженого тренера України Романа Карпюка під назвою «Луцька десятка». Демонструвати витривалість та спортивні вміння з’їхалися атлети з Івано-Франківщини, Київщини, Житомирщини і, звісно, Волині.

Організували змагання Міністерство молоді та спорту України, Федерація легкої атлетики України, Волині та Луцька, департамент молоді та спорту Луцької міської ради. Партнером чемпіонату став Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».
Вітали легкоатлетів представники міської та обласної влад, представники освіти, знані спортсмени краю. Першим із вітальним словом звернувся голова Волиньради та Волинського відділення НОК Григорій Недопад. Він нагадав, що турнір, який започаткував покійний тренер та політик Роман Карпюк, проходить під егідою Національного олімпійського комітету.
Читати ще: У Луцьку на другому турнірі з панна футболу змагалися 60 дітей. Фото

Директор департаменту молоді та спорт Луцькради Володимир Захожий відзначив спортсменів та тренерів, які щорічно демонструють чудові результати, кваліфікується на змагання найвищого рівня.

«Бажаю, щоб ваша праця прославляла не лише Луцьк, а й нашу країну. Кожен спортсмен сьогодні показує, що українська нація – нація найсильніших людей. Нехай у вас будуть легкі та швидкі ноги», – звернувся до спортсменів Володимир Захожий.
Учасники визначали кращого в чотирьох категоріях – чоловіки, жінки, юніори U-20, юніорки U-20. Чоловіки та жінки долали дистанцію в десять кілометрів, юніори – п’ять. Відзначимо, у змаганнях взяли участь чимало майстрів спорту, учасників Олімпійських ігор, призерів світових змагань.
Читати ще: У Луцьку завершилося місячне дозвілля для вразливих категорій дітей: вони отримали подарунки. Фото

Переможцем серед чоловіків став атлет із Волині Віктор Шумік, який здолав 10 кілометрів за 40 хвилин. Другий – Едуард Забуженко (Київська область), третій – Іван Банзерук (Волинь).
Серед жінок у трійці лідерів лише волинянки. Першою дистанцію в 10 кілометрів здолала Олена Собчук. Спортсменка впоралася за 43 хвилини. Друга – Василина Вітовщик, третя – Валентина Наявко.
16-річний Дмитро Кульчіцький із Київщини став лідером серед юніорів. Хлопець подолав п’ять кілометрів за 23 хвилини. Волиняни Євген Солдатенко та Любомир Форманюк посіли друге та третє місце відповідно. Серед юніорок перемогу святкувала 13-річна Анна Борисюк із Любешівщини. Срібло – у її землячики Марти Дусик, бронза – в Анастасії Попович із Закарпаття.
По завершенню змагань учасники отримали кубки, медалі та призи від партнерів. Окремі грошові призи для спортсменів виділив Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Після церемонії нагородження легкоатлети потонули в обіймах рідних та тренерів.

Довідка

Роман Петрович Карпюк – український педагог та політик, доктор педагогічних наук, професор. Народився 31 січня 1964 року у с. Шклинь Волинської області. Трудову діяльність розпочав у 1984 році, був тренером-викладачем із веслування, греблі, легкої атлетики в різних спортивних організаціях Волині.

Отримав звання «Заслужений тренер України», «Почесний працівник фізичної культури і спорту України», «Відмінник освіти України». З 2014 року обіймав посаду заступника голови Волинської обласної ради. Роман Карпюк помер на 57-му році життя 9 січня 2022 року. Його серце несподівано зупинилося під час спортивних змагань із зимової риболовлі на Рівненщині.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Андрій Показати IP 30 Липня 2023 13:41
А для чого в Луцьку стадіон, для чого людям створювати незручності?
Анонім до Андрій Показати IP 1 Серпня 2023 13:53
Треба ж по центру пробігти. На стадіоні не такий піар вдастя. Коли, щось проходить на стадіоні, зазвичай мало хто цікавиться, окрім вболівальників/фанатів цього виду дійства, що на ньому відбувається. А так цілий центр закрили, купа цікавляться, що там відбувається.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus