USD 39.56 39.80
  • USD 39.56 39.80
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.72 9.90

У Туреччині після реставрації відкрили 1800-річний театр Римського періоду

23 Березня 2024 00:15
На заході Туреччини, у провінції Бурса, було відреставровано та відкрито для відвідувачів 1800-річний театр Римського періоду.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на мерію міста Бурса, що є адмінцентром провінції.

«Театр в районі Ізнік був заснований у 316 до н.е. Антігонієм Монофтальмом, одним із полководців Олександра Македонського... Театр був побудований істориком і письменником Плінієм, який був губернатором Віфінії, римським імператором Траяном у 2 столітті н.е.», – повідомила місцева влада.

Читати ще: У Туреччині археологи знайшли табличку з текстом про вторгнення в міста: їй 3300 років

Театр, який є унікальним і єдиним подібним зразком архітектури в Туреччині, оскільки він був побудований на рівній площі та піднятий за рахунок склепінь. У театрі деякий час проходили бої гладіаторів, він також використовувався як релігійна споруда після прийняття християнства. Він кілька разів потерпав від землетрусів та був відбудований.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus