USD 39.75 40.07
  • USD 39.75 40.07
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Біля відомого курорту у Туреччині спалахнула масштабна лісова пожежа: вогонь гасять з авіації

22 Червня 2022 10:21
В Амазонській затоці в районі Мугли, що біля турецького Мармариса, 21 червня спалахнула лісова пожежа. До боротьби з вогнем залучені 14 літаків і 20 вертольотів.

Через пожежу евакуювали житлові будинки неподалік району і серед причин загорання розглядають зокрема й диверсію, повідомляє ТСН з посиланням на Hurriyet.

Вогонь за короткий час під дією вітру поширився на широку територію, полум’я швидко поширилося в бік затоки Отлук та охопило територію в понад 200 га.

До ліквідації пожежі залучені 1494 рятувальники, 363 одиниці техніки загального користування та 39 будівельних машин.

Стежачи за розвитком подій, міністр сільського та лісового господарства Вахіт Кіріші та міністр внутрішніх справ Сулейман Сойлу прибули до регіону, щоб оглянути роботи на пожежі.

«Треба бути уважнішими та обережнішими. На цей момент до населених пунктів відстань 3,5-4 кілометри», – сказав Кіріші.

«Наші друзі в лісі, наші друзі в жандармерії та поліції роблять свої оцінки. Це диверсія чи природна причина – вони оцінюють», – повідомив Сойлу.

«Через сильний вітер було важко впоратися з вогнем. Наразі всі установи в стані бойової готовності. Ми сподіваємося, що ми зможемо взяти це під контроль, коли вітер послабшає. Важко оцінити, наскільки вогонь охопив територію наразі. Ми всі зосереджені на тому, щоб разом загасити пожежу», – заявив мер Мармариса Мехмет Октай.

Видання зауважило, що пожежа спалахнула одночасно у трьох різних точках, що збільшує ймовірність диверсій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus