USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Туреччині ще один автобус потрапив у ДТП, понад 30 травмованих

10 Серпня 2021 16:37
У провінції Ушак на заході Туреччини внаслідок дорожньо-транспортної пригоди за участю пасажирського автобуса постраждали 33 особи.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на телеканал TRT.

«Пасажирський автобус перекинувся у провінції Ушак. Постраждали водій і 32 пасажири, їх доправлено до місцевих лікарень», – йдеться в повідомленні.

За попередніми даними, водій автобуса не впорався з керуванням.
Як ми писали, у неділю, 8 серпня, на заході Туреччини 8 серпня перекинувся пасажирський автобус, загинули щонайменше 14 людей і поранені 18. Ще одна ДТП сталася на трасі Стамбул-Ізмір, коли пасажирський автобус врізався у причіп вантажівки: 9 людей загинули, 30 отримали травми. У результаті третьої ДТП за участю службового автобуса, що сталася у районі Кемальпаша в провінції Ізмір, загинули шестеро, постраждали 11 осіб.

Зростання кількості ДТП за участю пасажирських автобусів призвело до активного обговорення проблеми у ЗМІ та професійних колах.

Як повідомляє CNN Türk, на ситуацію відреагував президент Федерації водіїв автобусів Туреччини Мустафа Йилдирим. Він зазначив, що за останні 10 років внаслідок вжитих заходів кількість ДТП за участю пасажирських автобусів зменшилася удвічі, але останні випадки демонструють необхідність вжити дієвіших заходів для збільшення рівня безпеки пасажирських перевезень. Наприклад, він пропонує заборонити рух автобусів, доки всі – і пасажири, і водії, не пристебнуть ремені безпеки.

«Ремені безпеки є обов’язковими в автобусах, але ця вимога не впроваджена повністю. За узгодження з міністерствами транспорту та внутрішніх справ слід запровадити електронну систему перевірки, щоб автобус не міг рухатися, якщо всі ремені безпеки в автобусі не пристебнуті», – сказав Йилдирим.

Також він пропонує запровадити ретельніший контроль за дотриманням водіями розпорядку роботи та відпочинку та обмежити робочий час 9-ма годинами на добу, частіше перевіряти стан здоров’я водіїв, створити базу водії, куди вносити всі порушення дорожніх правил, вчинення злочинів, випадки вживання алкоголю та інше, частіше оновлювати автобусні парки, контролювати швидкість руху автобусів під час подорожі тощо. За його словами, пандемія, яка призвела до значного скорочення пасажирських перевезень, негативно вплинула на ситуацію в секторі, тому відновлення роботи вимагає додаткової уваги та витрат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus