USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Туреччині загасили всі великі лісові пожежі

12 Серпня 2021 13:45
У Туреччині через 15 днів після початку масштабних лісових пожеж загасили всі великі осередки.

Про це заявив міністр сільського та лісового господарства Туреччини Бекір Пакдемірлі, передає Укрінформ.

«Пожежу в районі Кьойчеїз у провінції Мугла, яка стала останнім осередком лісових пожеж, що тривали 15 днів з 28 липня, подолано. Таким чином, ми ліквідувати всі великі пожежі в нашій країні», – повідомив міністр.

У Твітері міністр розмістив відео з операції із приборкання вогню в районі населеного пункту Кьойчеїз.
Як повідомляє CNN Türk, у Стамбульському технічному університеті на основі супутникових знімків підрахували площу знищених пожежами лісів у Середземноморському та Егейському регіонах.
«Площа знищених у результаті лісових пожеж дорівнює площі 85 футбольних полів. Найбільших руйнувань зазнали провінція Манавгат та Мугла», – повідомили науковці.

Читати ще: Лісові пожежі на півдні Туреччини показали з космосу

Загалом під час лісових пожеж цього року знищено приблизно 160 тисяч гектарів лісу. Пожежі пошкодили 30 тисяч гектарів лісів у Манавгаті, 12,6 тисяч га у Бодрумі, 8 тисяч у Мармарисі та 6,5 тисяч га навколо Гюзельбаґа, в Анталії.

Найбільші пожежі вирували у період 2-9 серпня. Дослідження показали, що при лісових пожежах температура поверхні піднімається до 90-100 градусів.

Нагадаємо, у Туреччині розгорілися потужні лісові пожежі поблизу популярних в українців курортів. Під час пожеж уже постраждали понад пів сотні людей. У Мармарисі полум'я розгорілося в безпосередній близькості від житлових районів і готелів.

В країні заарештували шість підозрюваних за звинуваченням у підпалі лісів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus