USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Великій Британії кількість безпритульних біженців з України зросла на 30%, – Times

6 Грудня 2022 09:07
Багато українських біженців у Великій Британії стали бездомними. На сьогоднішній день їхня кількість зросла до 30% від загальної кількості українців, які приїхали до Британії від початку війни. Різкий стрибок числа українців, що втратили житло, стався в останній місяць.

Це пов’язано з тим, що приймаючі сім’ї припиняють підтримку тих, хто біжить від війни, пише The Times.

У рамках програми «Будинки для України» сім’ї зобов’язалися надавати підтримку українцям протягом як мінімум шести місяців в обмін на державну підтримку в розмірі 350 фунтів стерлінгів на місяць.

По закінченню цього терміну кількість українських сімей, які шукають екстрене житло, різко зросла.

За урядовими даними, більше 2000 сімей з дітьми і 900 осіб на даний час офіційно визнані бездомними, що на 800 осіб більше, ніж минулого місяця.

За даними джерела газети в уряді, міністр житлового будівництва Майкл Гоув веде переговори з Міністерством фінансів про подвоєння виплат приймаючим сім’ям. На його думку, це обійдеться дешевше, ніж пошук нового житла для біженців.

Дані, опубліковані Управлінням національної статистики в листопаді, показали, що в українців виникли проблеми з орендою житла, оскільки у них немає поручителя або рекомендацій. Деякі змінили адресу з моменту прибуття в країну через «труднощі у відносинах» зі своїм спонсором.

За даними уряду, станом на 14 листопада до Великобританії за українською візою прибуло близько 144 600 осіб. Понад 105 000 людей прибули за програмою Дім для України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus