USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

У вінику та м’ясі: в Луцьку студент зі спільником передавали наркотики у СІЗО

26 Серпня 2023 20:45
У Луцьку судили трьох чоловіків, як організували передавання та продаж нарковмісних таблеток у СІЗО. При цьому один із зловмисників – студент третього курсу Луцького коледжу рекреаційних технологій та права.

Як йдеться у матеріалах справи, яку розглядали у Луцькому міськрайонному суді, 20 липня минулого року раніше судимий волинянин придбав кілька таблеток опіоїдів, які згодом передав неповнолітньому студенту. Той, своєю чергою, заховав їх у курячі гомілки та передав в’язню Луцького СІЗО, що на вулиці Нестора Бурчака, 3.

Другу наркотичну посилку зловмисники передавали 2 серпня. Дві таблетки з бупренорфіном вони знову заховали у курячому м’ясі.

Зловмисники ще кілька разів передавали наркотики в СІЗО. Зокрема у жовтні вони заховали опіоїди у вінику, який передали засудженому.

Як з’ясувало слідство, таблетки в’язень не лише вживав сам, а й продавав іншим засудженим.

Проте довго кримінальний бізнес не проіснував, бо ділків викрили правоохоронці.

Під час розгляду справи у суді в’язень зазначив, що наркотиків у слідчому ізоляторі не продавав, а отримував їх суто для власного вживання. Давати інші свідчення відмовився.

Інший обвинувачений свою вину визнав частково. Мовляв, передавав нарковмісні таблетки ув’язненому в СІЗО, бо в того буцімто боліла спина.

Натомість неповнолітній студент розповів, що влітку 2022 року йому зателефонував незнайомий і, пославшись на знайомство з його братом, який тоді перебував у СІЗО, попросив купити йому продуктів та передати в ізолятор. Хлопець повідомив, що передав три такі посилки без жодних заходів конспірації.

Суддя Алла Полюшко усіх трьох підозрюваних визнала винними. Відтак в’язню СІЗО призначила сім років тюрми з конфіскацією майна, а його спільник отримав шість років позбавлення волі також із конфіскацією майна. Натомість неповнолітньому студенту дали два роки умовно.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus