USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У ВНУ відкрили виставку картин військовослужбовця Руслана Кашаюка

12 Грудня 2023 08:59
У Волинському національному університеті імені Лесі Українки відбулося відкриття виставки Руслана Кашаюка. Захід присвятили Дню Збройних сил України, інформують в Університеті.

Автор картин Руслан Кашаюк – учасник бойових дій, військовий капелан, випускник факультету культури і мистецтв спеціальності 023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація. Його виставки вже не вперше відбуваються в Університеті.

На початку заходу слово взяв ректор Анатолій Цьось. Він зауважив, що Університет активно співпрацює із Збройними силами України, а також подякував студентам й авторові виставки. «Ви небайдужі, патріотичні й допомагаєте ЗСУ. Перемога залежить не від когось одного, а від кожного і тієї роботи, яку ми робимо», – резюмував Анатолій Цьось.

Після цього до присутніх звернувся капелан, отець Михайло Бучак, який часто буває на передовій і допомагає Воїнам молитовно та волонтерською роботою. Він розповів Лесиним людям про власний досвід спілкування з військовими на тему віри та релігії: «Навіть на війні Бог старається допомагати і давати розуміння віри. Це дуже важливі речі».

Читати ще: Замість ялинки у волинському храмі виставили фото полеглих на фронті земляків

Окрім цього, священник теплими словами розповів про Руслана Кашаюка, його духовність і служіння Богу. «Картини й ікони, які пише Руслан, – це те, що в нього було в серці, і те, що він намагається передати на полотні. Картини, які промовляють, – це важливі речі», – заявив Михайло Бучак. Після цього присутні вшанували загиблих Героїв і помилилися за Захисників та Захисниць.

Руслан Кашаюк згадав про загиблого Героя Миколу Мялковського, якого він знав особисто. Автор виставки розповів про історію картин і те, що на них зображено. Руслан Кашаюк заявив, що військові та цивільні мають працювати пліч-о-пліч заради спільної Перемоги

Виставка робіт Руслана Кашаюка благодійна: картини можна придбати, а зібрані кошти підуть на потреби ЗСУ. Тріо бандуристок «Дивоструни» (керівниця Мирослава Сточанська) супроводжувало дійство тематичними композиціями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus