USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У ВНЗ зменшать державне замовлення на гуманітаріїв

17 Травня 2016 23:18
Держзамовлення на навчання у вишах зменшать майже на понад 10 відсотків.

Міносвіти запропонувало зменшити державне замовлення на навчання у вищих навчальних закладах на 10,8 відсотка в 2016 році в порівнянні з минулим роком. Про це заявила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун, - повідомляють Українські новини.

Зі слів представника відомства, скорочення держзамовлення торкнеться тих спеціальностей, де спостерігається надлишок на ринку праці (наприклад, суспільно-гуманітарних спеціальностей).

Водночас обсяг держзамовлення з природничих та інженерно-технічних спеціальностей обіцяють не скорочувати.

Скорочення пов’язане з демографічною ситуацією в країні і зменшенням кількості випускників шкіл, як пояснила Ірина Совсун.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
SS Показати IP 18 Травня 2016 07:29
Безмозгла курка зам міністра освіти ! Давайте взагалі всю освіту на ноль помножте вона не потрібна в украіні картавий луценко прокурор, романюк мер ,лікарів на знахарів поміняйте кого люди обирають те й мають
Анонім Показати IP 18 Травня 2016 09:29
А я рахую держзамовлення взагалі скасувати.Хто вчиться на державному замовленні? Діти олігархів,кумів,сватів,чиновників наших, туди що поступить дитина,яка має розум в голові.Ні.Одна Києво-Могилянська академія берез розумних і звідси виходять спеціалісти,які дійсно вчаться і мають розум.Та закрийте цей університет "Україна2,де вчаться одні барани,тупаки,що в школі вчилися на 2 і 3. Викладачі нижче плінтуса.Позорище з такими вузами і їх дипломами

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus