USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Виші переведуть на «дистанційку», канікули у школах почнуться раніше, – Радуцький

11 Жовтня 2020 17:55
Аби запобігти поширенню коронавірусної хвороби, в Україні вводиться дистанційне навчання у вищих навчальних закладах, а осінні канікули у школах розпочнуться раніше.

Як повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький на своїй сторінці у Facebook, на останній нараді у президента Володимира Зеленського ухвалено низку рішень для боротьби з епідемію СOVID-19.

Читати ще: Комаровський назвав головні мінуси дистанційного навчання в Україні

Зокрема передбачено:

1. Тимчасово перевести ВНЗ на дистанційне навчання та провести роз'яснювальну роботу серед студентів.

2. Осінні канікули у школах мають розпочатись раніше - до 15 жовтня. Дату початку канікул визначатиме місцева влада.

3. У "червоній" та "помаранчевій" зонах запровадити обмеження роботи закладів громадського харчування – ресторанів, клубів. Від 22:00 заклади мають зачинятись. Обмеження стосуються зокрема й масових заходів.

4. Міністерство охорони здоров'я має збільшити запаси засобів індивідуального захисту та медичних препаратів, які застосовуються під час лікування ускладнень COVID-19.

5. У Києві, Одесі, Маріуполі починається підготовка до розгортання великих інфекційних госпіталів на випадок перевантаження медичних закладів першої та другої хвилі. Госпіталі планують розміщувати у великих приміщеннях, зокрема, як варіант у столиці розглядається Палац Спорту.

6. Підготовка відомчих лікарень та закладів, підпорядкованих Медичній академії наук, до прийняття хворих на СOVID-19, аби збільшити кількість ліжкомісць.

7. Залучення інтернів та студентів старших курсів медичних ВНЗ до роботи в інфекційних відділеннях під наглядом досвідчених лікарів.

8. МОЗ має збільшити кількість ПЛР-тестів з 30-35 тис. до 50 тис. на добу. Для цього виділені додаткові кошти.

9. До кінця жовтня 2020 року місцева влада має обладнати 80% ліжкомісць з хворими на коронавірус подачею кисню. Для цього уряд виділив регіонам 572 млн грн.

10. Збільшити штрафи до 3400-5100 грн для власників підприємств, установ, організацій, які пропускають у свої приміщення людей без респіраторів або захисних масок.

Водночас Радуцький зазначив, що ситуація з поширенням COVID-19 в Україні є цілком контрольованою, а влада тримає руку на пульсі. За його словами, карантин посилюють вибірково, тобто лише у тих регіонах, де відчутно не страждає економіка.

Раніше в. о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет попросив місцеві органи влади знайти можливість організувати на наступні два тижні, до 25 жовтня, дистанційне навчання для дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Руслан Показати IP 11 Жовтня 2020 18:08
Тобто студенти з понеділка вже підуть на дистанційне?
Лучанин Показати IP 11 Жовтня 2020 18:26
Ви спочатку нічні клуби, бари та ресторани позакривайте... А потім за школи беріться!
Отакої Показати IP 11 Жовтня 2020 19:26
Чому зашевелились тепер,чого чекали...надіялись що пронесе...
Олена Показати IP 11 Жовтня 2020 19:50
Цікава реакція украінців: коли зимою відправляють на карантин (при грипі чи ГРВІ), що триває подекуди 2-4 тижні то це нормально, або коли навчальні заклади скорочують навчальний тиждень чи збільшують канікули, щоб зекономити на оплаті теплоносіїв (здебільшого так роблять вузи і коледжи і це притому, що в іх є платна форма навчання) то шуму і галасу ніхто не піднімає. Чому??? Ми необ’єктивні в оцінюванні ситуацій, не аналізуємо причин та наслідків, тому маємо те що маємо.
Анонім до Олена Показати IP 12 Жовтня 2020 09:25
Питання в тому, що університети потрібно перевести на дистанціку, а бари і ресторани і далі працюють

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus