USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

СНІД на Волині змістився на благополучні прошарки населення

4 Липня 2014 14:02
«Ми очікуємо погіршення ситуації», - говорять медики. В районі від СНІДу вмирають втричі більше людей, ніж по області, а заражаються інфекцією не лише наркомани, а й пересічні городяни.

Про це йшлося під час засідання колегії управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації із генеральними директорами, головними лікарями лікувально-профілактичних закладів області сьогодні, 4-го липня.

«Ситуація по СНІДу складна, ми очікуємо погіршення. У цьому районі на 100 тисяч населення - 308 хворих, а обласний показник - 163.711 інфікованих. Зараз ця хвороба перейшла на благополучні прошарки населення, якщо раніше це були наркомани, то зараз вірус масово передається статевим шляхом», - розповідає головний лікар Волинського обласного центру профілактики і боротьби зі СНІД Олена Макаренко.

Найбільша смертність від цієї страшної хвороби в області теж у Володимир-Волинському районі. Показник смертності по району - 23,26 на 100 тисяч населення, що перевищує середньообласний показник 5,97 на 100 тисяч населення в 3,9 рази. Торік в районі померло від СНІДу 15 людей.

Такий стан справ медики пояснюють невчасним лікуванням і поганою роботою лікарів щодо виявлення хворих.

Для прикладу Олена Макаренко каже, що торік у Володимирі-Волинському районі встановили 33 ВІЛ-інфікованих особи, 11 з яких - вагітні жінки, які прийшли на медогляд. Тобто, з її слів, це пасивне виявлення хворих і медики не докладають належно зусиль для.

Аби покращити ситуацію в районі й області загалом, Олена Макаренко пропонує створювати кабінети довіри, адже на сьогодні таких є лише 6.

«Якщо виявити хворобу на ранній стадії, то можна пролікуватися й жити повноцінно. У нас 758 людей проходять антиретровірусну терапію. Цими препаратими ми повністю забезпечені. Люди, які приймають АРТ – нормально живуть, народжують не хворих дітей, працюють на своїх роботах», - наголошує заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Іван Грицюк.

Тому він зобов’язав керівників медустанов упродовж 4-х місяців прозвітувати про створення кабінетів довіри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
гпз28 Показати IP 4 Липня 2014 15:46
проститутки бегут с европы и на патриотической волне да2т всем свидомым
Анонім до гпз28 Показати IP 4 Липня 2014 17:07
вони біжать скоріше з сходу України і росії де наркоманія і бл...во в пріоритеті,так що не має чого на цій темі хоч тут тобі спекулювати мудозвон ти дурний!а в європі між іншим їх там всіх перевіряють!
титушко Показати IP 4 Липня 2014 17:47
по барабану - в европі і росії вони роблять за ліцензією?в європі украіна і повія синонім' мені соромно і боляче

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus