USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Володимирі рідним полеглих захисників вручили їхні посмертні нагороди

9 Листопада 2023 13:35
9 листопада перед початком пленарного засідання тридцятої сесії Володимирської міської ради відбулося вручення посмертних нагород членам родин загиблих військовослужбовців.

Про це інформує Володимирська міська рада.

Начальник Володимир-Волинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Валентин Корнієнко вручив дружині та сину полеглого майора Олега Митошопа орден Богдана Хмельницького III ступеня, а рідним бійців Андрія Сапіги, Віктора Музичука, Олександра Гнатюка, Дмитра Савицького та Артура Омельчука – відзнаки «За мужність» III ступеня.

Усі присутні схилили голови, вшановуючи загиблих Героїв під час хвилини мовчання.
51-річний Олег Митошоп пройшов гарт війною іще під час мобілізації до війська у 2014 році, витримавши не один пекельний бій. У січні 2020 року він знову повернувся до лав ЗСУ, підписавши контракт. Загинув майор 25 листопада 2022 року на Харківщині від вибухового пристрою, на який наїхав автомобіль, у якому він перебував із побратимами. Від отриманих травм Олег Митошоп помер на місці. У чоловіка залишилися дружина та двоє синів.
Андрій Сапіга був мобілізований до лав ЗСУ в березні 2022 року й упродовж останніх місяців боронив територіальну цілісність України на передовій. Загинув 40-річний Герой 20 вересня 2022 року під час виконання бойового завдання на Харківщині. У нього залишилися дружина та троє дітей.
Віктор Музичук працював вихователем та вчителем історії у ліцеї «Центр освіти». Захищати рідну землю від ворога боєць розпочав у серпні 2022 року. Не роздумуючи став до лав Збройних сил, отримавши повістку про мобілізацію. Його життя обірвалось внаслідок ворожого обстрілу на Харківщині. У загиблого сержанта, якому тепер навіки 45 років, залишились батьки, брат та син.
31-річний молодший сержант Олександр Гнатюк служив у лавах ЗСУ з 2011 року, і від початку російсько-української війни у 2014 році мужньо обороняв Україну від ворога. Звільнившись зі збройних сил у 2018-му, знову повернувся до війська у 2020 році. Життя Олександра обірвалось 13 березня 2023 року на Харківщині. У молодого чоловіка залишились батьки та сестра.
37-річний Дмитро Савицький з березня 2022 року виконував громадянський та солдатський обов’язок, мужньо обороняючи рідну землю від рашистів. Загинув Герой 17 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання зі знешкодження сил противника у боях на Харківщині.
30-річний житель села Підгайці Артур Омельчук був старшим механіком-водієм-гранатометником зенітного ракетного взводу зенітно-ракетної батареї зенітного ракето-артилерійського дивізіону. Загинув восени 2022 року. У чоловіка залишилися донька, дружина та мама.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus