USD 39.60 39.87
  • USD 39.60 39.87
  • EUR 39.65 39.87
  • PLN 9.70 9.88

У Володимирі вручили посмертні відзнаки родинам полеглих воїнів Князівської бригади

14 Березня 2024 10:16
13 березня уже вдруге у Володимирі відбулась урочиста церемонія вшанування полеглих воїнів 14-ої окремої механізованої бригади імені князі Романа Великого із врученням родинам загиблих відзнаки «Князівський хрест Героя «Навіки в строю».

Про це повідомляє Володимирська міська рада.

Цю посмертну нагороду з ініціативи самої бригади було започатковано у грудні минулого року і вперше її вручення відбулось у соборі Різдва Христового у Володимирі.

Розпочали захід із заупокійної літії, яку відслужили на площі Героїв священники Православної церкви України поблизу нещодавно доповненої портретами Дошки пам’яті полеглих у російсько-українській війні воїнів.

«Біль втрати утамовується тільки тим, що наші хлопці і дівчата, які віддали життя у цій війні, нині біля Божого престолу. Наш святий обов’язок завжди їх пам’ятати, бути їм вдячними за можливість щодня бачити схід сонця і продовжувати свої повсякденні справи. Пам’ять про них повинна бути у наших серцях до кінця наших днів на Землі. Водночас пам’ятайте, що війна триває і бійцям, які зараз на передовій, потрібна наша підтримка і молитва – щоб вони завершили справу, розпочату побратимами, які сьогодні з цих світлин і з неба споглядають на нас», – говорив, звертаючись до згорьованих родин, капелан Ігор Бігун.

Читати ще: У Ковелі представники 14 ОМБр вручили пам’ятні відзнаки сім’ям загиблих побратимів

Після короткого богослужіння відбулось покладання квітів до дошки пам’яті, у якому взяли участь міський голова Ігор Пальонка, його перший заступник Ярослав Матвійчук, очільники РВА Юрій Лобач і районної ради Віктор Хиць, представники громад Володимирщини та військовослужбовці Князівської бригади.

Згодом захід продовжили у приміщенні центру культурних послуг, де і відбулось вручення відзнак батькам, дружинам, дітям, братам і сестрам 56-ти полеглих Героїв з усього Володимирського району.

Але спочатку, після гімну України і хвилини мовчання, присутнім запропонували до перегляду документальне відео про будні 14-ї бригади, усіх її підрозділів, немовби щоб нагадати: «Справу полеглих продовжують побратими».

До присутніх у залі звернувся заступник командира бригади з морально-психологічного забезпечення підполковник Василь Лапчук, який днями повернувся з Куп’янського напрямку, де нині ведуть оборону від ворога князівські воїни: «Маю честь стояти в одному строю із тими, хто пише на полі бою історію нашої держави. З давніх часів в українців є тільки один ворог, який не дозволяє нам жити і розвиватися. І щоразу цей недруг намагається нав’язати нам свої ідеали, але ми стоїмо і, з Божою допомогою, переможемо!»

Читати ще: У Луцьку сім’ї Героїв із князівської бригади отримали їхні посмертні відзнаки «Навіки в строю». Фото

У супроводі оркестру бригади на сцену підіймалися рідні загиблих, щоб отримати посмертні відзнаки воїнів і вкотре переконатись: побратими пам’ятають, а українське суспільство шанує і завжди буде вдячне Героям.

Доповнили церемонію вручення нагород пісенні та музичні виступи працівників центру культурних послуг та дитячої музичної школи. Зокрема, син полеглого захисника майора Олега Митошопа Зореслав разом із військовим оркестром виконав композицію «Ой у лузі червона калина».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus