USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У вольєрах приматів у Луцькому зоопарку хочуть встановити камери

17 Лютого 2022 11:20
На території Луцького зоопарку у вольєрах, де взимку мешкають примати, облаштують камери відеонагляду.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

Як розповіла директорка Луцького зоопарку Людмила Денисенко, у звіринці планують встановити камери відеонагляду у вольєрах приматів. На це спрямують близько 50 тисяч гривень.

Вона нагадала про трагедію, яка трапилася в зоопарку в жовтні, коли внаслідок пожежі загинули три мавпи породи чорночубий мангобей.

«У нас один охоронець на чотири гектари. Він не може проконтролювати всю територію. Камери відеонагляду будуть встановлені у вольєрах приматів, які мають пальці й можуть щось віддирати, лагодити й допомагати нам, – сказала Людмила Денисенко. – Під час реконструкції в зоопарку були перші спроби облаштування відеонагляду й на території нараховується 10 камер. Їх встановили у вольєрах ведмедів і левів. Охорона може контролювати, чи тварина не пошкодилася. Окрім того, в інших зоопарках країни, як от в Миколаєві, були випадки спроб самогубства, коли люди кидалися у вольєри до таких тварин».

Директорка звіринця в Луцьку звернула увагу, що в Одеському зоопарку площею 6,5 гектара щоденно чергують чотири охоронці.

Заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк додала, що наразі вирішили встановити в зоопарку додаткові камери, в подальшому не виключають можливості введення в штат додаткового працівника охорони.

Комісія рекомендувала внести відповідний проєкт рішення на розгляд сесії міськради.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Глядач Показати IP 17 Лютого 2022 12:13
І робити платні онлайн-трансляції. У родини гомінідів це популярний вид дозвілля.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus