USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У волинське водосховище запустили амура і товстолоба

19 Листопада 2014 16:30
Ковельське водосховище знову зарибнили. Популяцію риб на водосховищі поповнили рослиноїдні види риб: білий товстолоб та білий амур. Про це повідомили у секторі іхтіології та регулювання рибальства Волиньрибоохорони.

В останні роки стан природного відтворення водних біоресурсів значно погіршився внаслідок дії ряду зовнішніх факторів, головними з яких є антропогенні – несприятливий гідрологічний режим, замулення нерестовищ, забруднення води, надлишок вищої водної рослинності та ін.

У зв’язку з цим, протягом останніх двох років щорічно проводиться штучне зариблення Ковельського водосховища. Роботи виконувались відповідно до науково-біологічного обґрунтування, підготовленого науковцями Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Зарибок був підібраний таким чином, щоб його розмірно-віковий склад був стійкий до хижаків, якими у водосховищі, в основному, є окуні. Середня штучна маса білого амура становила 320 грамів, білого товстолоба – 210 грамів. Виконавцем зазначених заходів була Ковельська міська рада.

Для проведення зариблення, відповідно до діючого законодавства, була створена комісія в складі виконавців відтворення, спеціалістів Волиньрибоохорони, депутатів Ковельської міської ради із залученням громадськості.

Під час заходів з відтворення водних біоресурсів 31.10.2014 р. у Ковельське водосховище випустили 1062,5 кілограма дволіток рослиноїдних видів риб: 650 кілограмів білого товстолоба та 412,5 кілограма білого амура.

Вселення комплексу рослиноїдних видів риб не створить конкурентних відносин об’єктів зариблення та аборигенних видів, оскільки спектри їх живлення суттєво відрізняються.

Білим амуром зариблюють для пригнічення розвитку зайвої вищої водної рослинності, а білий товстолоб відмінно виконує функції фільтратора води. Комплекс рослиноїдних видів риб забезпечить проведення біологічної меліорації водосховища, зменшить відсоток заростання вищою водною рослинністю, покращить екологічний стан та підвищить його рибопродуктивність.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, коли у Теремнівські ставки запустять рибу.

Звертаємось до рибалок з проханням відпускати назад у водосховище впіймані екземпляри зариблених видів, оскільки вони в умовах Полісся не можуть відтворюватись природним шляхом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Дончанин Показати IP 19 Листопада 2014 17:30
Амур, сволочь такая, что удочки привязывайте, там где он возможно будет клевать. Ведь он при первой поклевке, подобно зеркальному карпу, просто рывком затягивает удочку в воду.
лучанка до Дончанин Показати IP 19 Листопада 2014 17:57
коли на рибу ?:)
Дончанин до лучанка Показати IP 19 Листопада 2014 18:36
Белый Амур и толстолобик прожорливые рыбки. Поэтому вполне годятся для любительского лова через пару лет после запуска молодняка. Правда здесь имеется "маленький" вопрос, как у нас, так и на Киевщине подобные зарыбления проводились на тех водоемах, которые берутся в аренду, т.е. на них даже любительский лов запрещен. Как у вас, сама понимаешь, я не знаю.
патріота до Дончанин Показати IP 19 Листопада 2014 18:05
Не переживай, його вже мерія з'їла. Комісія по зарибленню тільки списала.
Петро Показати IP 20 Листопада 2014 20:49
ВАШИМ ВОДОСХОВИЩЕМ ВИ ЗГАДИЛИ ВСЮ РІЧКУ ТУРІЮ ТІШИТЕСЬ ТОЛСТОЛОБОМ А ВИЗУ ЖАБИ СКОРО ПОДОХНУТЬ - ЗАРАЗ ДЕРУТЬ НАЗИМУ РИБУ ЦЕПАМИ ВОЛОКОМ ПОВСЮДИ ГАНЬБА!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus