USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У волинській бібліотеці влаштували потрійне свято для дітей-переселенців

15 Лютого 2023 07:38
У Волинській обласній бібліотеці для дітей 14 лютого влаштували одразу три свята для дітей-переселенців: День святого Валентина, день закоханих у книжки та день кота.

Про це розповіла Суспільному організаторка події, завідувачка відділу обласної бібліотеки для дітей Оксана Кардаш-Лис.

З її слів, класичне свято закоханих адаптувати у день закоханих в книги. Серед присутніх на культурному заході – понад 20 дітей, які приїхали до Луцька з областей, де тривають бої.

«Бібліотека уже давно стала місцем, де можна об’єднати дітей з різних міст України, адже всі вони люблять книги. Діти з Луцька допомагають краще адаптовуватися тим діткам», – зазначила бібліотекарка.
До книгозбірні цього дня завітала переселенка з Донеччини Марина Павлюкова з донькою Анною. Каже: це чи не єдина нагода дитині поспілкуватися із однолітками.
«Гуляли вулицею. Бачимо – бібліотека, зайшли. Почали щовівторка ходити: майстеркласи, діти читають книжки», – зазначила жінка.

Читати ще: З волинської бібліотеки передали військовим пів сотні книг

Під час заходу учні луцького ліцею № 4 влаштували для дітей-переселенців акцію «Подаруй книгу!»: діти могли самостійно обрати книгу, яка подобається, сказала семикласниця Аніта Кисельова.
«Усі почали приносити свої дитячі книжки. Хтось у молодших братиків-сестричок також брав. Допомагали батьки. Просто брали книжки усі з дому для дітей, які ми вже прочитали по кілька разів», – каже учасниця акції.
Дітям влаштували майстерклас із виготовлення валентинок та квести. Такі зустрічі відбуватимуться й надалі щовівторка, додала завідувачка відділу обласної бібліотеки для дітей Оксана Кардаш-Лис.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus