USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Волинському коледжі культури закривають два відділи, актовий зал опечатаний

25 Січня 2021 19:23
Навчання працівників культури доволі дороге і навряд чи студенти знайдуть відповідні суми. А між тим регіональне замовлення скоротилося на 20 осіб.

Про це стало відомо під час другого етапу бюджетних слухань, 25 січня.

Директор Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського Василь Панасюк зауважує: через скорочення регіонального замовлення мусять закрити два відділи: бібліотечний та відділ народного пісенного мистецтва.

«Ми оптимізувалися давно. Наш коледж об’єднав три заклади: музичне училище, училище культури і мистецтв і училище образотворчого мистецтва. Економити далі нікуди. Мінус майже 20 людей у плані набору. Ми закриваємо бібліотечний відділ, його не буде, бо в планах набору – одна людина, відділ народного пісенного мистецтва – нуль. Ми його закриваємо теж. Облдержадміністрація пройшлася ножицями: на кожному відділі мінус 2-3 людини», – пояснює він.

З його слів цього року пріоритетним є питання актового залу, де треба встановити пожежну сигналізацію. Наразі зал на 400 місць пожежники закрили, він опечатаний і вихованці коледжу не мають права ним користуватися. Також потрібні кошти на утеплення коледжу, оскільки через них надто багато втрачається тепла.

З нарахуванням спецфонду в коледжі негусто: адже заклад отримує лише плату за гуртожиток від студентів. Вводити платні форми навчання – практично нереально, оскільки вартість навчання одного фахівця галузі культури коштує від 400 до 600 тисяч гривень за чотири роки.

Водночас голова облради Григорій Недопад закликав керівництво закладу зважено підходити до вибору постачальників газу та електроенергії. Адже на 2021 ріст в коледжі запланували ріст розміру оплати за енергоносії на 32-35%. Натомість, на думку голови облради, сьогодні можна знайти постачальників газу та електроенергії, які запропонують меншу ціну, але треба уважно обирати постачальників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
янеробот Показати IP 25 Січня 2021 19:47
600 тис.грн / 4 роки / 9 міс / 24 роб.дні / 6 занять = 115 грн за одне заняття.
перепрошую до янеробот Показати IP 25 Січня 2021 20:32
А ви знаєте скільки коштує година роботи концертмейстера? В нормальних країнах талановитих людей цінують. І ще зауважте: за гроші талант не купиш. Якщо немає у вас слуху, то скільки не платіть - хоч по тисячі за заняття - видатним музикантом вам не стати. То вам не сучасні танці - де достатньо до білизни роздягтися...
Олена Показати IP 25 Січня 2021 20:35
От і розпочався геноцид нації, нищать культуру та освіту відкрито! Але притому скрізь кричать про патріотизм і захист української мови! А хто краще бібліотекаря, актора, музиканта народних інструментів береже і передає надбання української культури в своїй країні і закордоном??? Скоро гопак і гру на бандурі будуть бачити лише в архівних відео. Свого цураєтеся, а от чуже підносите і схвалюєте (хеллоувін, іноземну музику і кіно...) зрозуміла стратегія, яка передбачає знищення України як країни і украінців як національності(((((((((!!!!!!! Економія, економія тільки в чути, а де ж новини про відкриття заводів, підприємст, де інвестиції і створення робочих місць, які б дали змогу працювати і розвивати освіту, культуру, туризм!
Нострадамус Показати IP 25 Січня 2021 22:54
А навiщо культура, освiта ... рабам?
666 до Нострадамус Показати IP 26 Січня 2021 08:23
тю ... саме така і культура і освіта))
Анонім Показати IP 26 Січня 2021 08:49
Ну чекайте, це ж регіональній владі не потрібні бібліотекарі Це ж обласна рада скоротила замовлення, я правильно розумію?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus