USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Волинському онкоцентрі пацієнтці видалили 20-кілограмову ракову пухлину

19 Жовтня 2023 21:18
Величезну ракову пухлину завважки до 20 кілограмів розмірами 40х27х25 сантиметрів видалили пацієнтці у Волинському онкоцентрі Волинської обласної клінічної лікарні.

Про це повідомив у Фейсбуці журналіст Андрій Гнатюк.

«Проблему жінка запідозрила пів року тому, коли почала швидко набирати вагу, та спочатку особливого занепокоєння це не викликало. Тест на вагітність виявився негативним, та й родичі заспокоювали: то така конституція тіла, яка передалася у спадок. Мовляв, мама теж повна. Попри й так невисоку вагу, жінка сіла на дієту і начебто худла, а живіт розростався. І вперше за 10 років усе ж звернулася до гінеколога. На УЗД виявили пухлину, жінці діагностували рак яєчників», – йдеться в публікації.

Відтягувати з операцією не було куди, оскільки пухлина могла луснути і спричинити сильну кровотечу. Це призвело б до великої втрати крові і, зрештою, до летального випадку. Також була велика загроза ураження інших органів, і врятувати пацієнтку було б значно важче.
«Тому це той випадок, коли дуже важливо вчасно звертатися по допомогу навіть за найменших сумнівів у своєму здоров’ї, щоби не затягувати до подібних ситуацій. Адже жінка має проходити обстеження в гінеколога щороку», – наголошує Андрій Гнатюк.

Читати ще: У центрі Луцька жінкам безоплатно робитимуть мамографію

Операцію, що тривала дві години, провів онкогінеколог Іван Сінєльніков разом з хірургами Юлією Матюшко, Юлією Шевчук, інтерном Анною Денисюк та анестезіологом Романом Шурготом.
«Гістологія підтвердила рак. Лікарі попередньо встановили першу А стадію захворювання. Інших розростань навколо не виявили, проте взяли необхідну кількість біопсій, аби остаточно зрозуміти ступінь ураження. Бо від того залежатиме подальше лікування», – зазначено в дописі.

Наразі пацієнтка почувається задовільно, до отримання всіх результатів обстежень перебуватиме в онкоцентрі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Were Показати IP 19 Жовтня 2023 23:58
Родичі - вогонь, заспокоїли на 10/10

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus