USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У волинському селі «декомунізували» вулицю

25 Лютого 2016 08:31
У селі Сошичне Камінь-Каширського району в рамках декомунізації перейменували вулицю Радянську. Тепер вона носить назву Смалі.

Про це сказав сільський голова села Сошичне Ігор Волосюк.

«Я наполягав на тому, щоб вулицю назвали на честь Івана Франка, проте громада забажала саме історичну назву, оскільки раніше на місці вулиці стояли вкриті смолою будинки», - розповівсільський голова. Але досі у селі стоїть «Пам’ятник землякам», який містить комуністичну символіку – серп і молот, а, отже, він підлягає під заборону відповідно до закону «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки».

Незважаючи на це сільський голова прийняв рішення не змінювати скульптуру зовні, посилаючись на статтю 1 пункту 4 даного закону, що символіка комуністичного тоталітарного режиму не включає в себе пам’ятники та пам’ятні знаки, «пов’язані з опором і вигнанням нацистських окупантів з України або з розвитком української науки та культури».

Слід зазначити, що пам’ятка культурної спадщини «Пам’ятник землякам» взята під охорону держави від 1973 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
іСТОРІЯ Показати IP 25 Лютого 2016 08:47
ПРИ ТАКІЙ "СВІДОМОСТІ" СВОЮ ДЕРЖАВУ ЧЕРЕЗ РОКІВ ШІСТЬСОТ МОЖЕ ЗБУДУЄМО.
Бе Показати IP 25 Лютого 2016 09:28
У волинському селі «декомунізували» вулицю і закрили школу. Так буде правильно.
А до Бе Показати IP 25 Лютого 2016 11:23
А тепер можна погуляти, всі проблеми вирішені
До Бе Показати IP 25 Лютого 2016 10:55
Якщо в селі бракує дітей,для того, щоб тримати нормальну школу, тобто з нормальною кількістю вчителів, то це правильно. А для довідки почитайте: У цілому в рамках декомунізації в Дніпропетровській області демонтовано 220 пам'яток, перейменовано 3,6 тис. вулиць, проспектів, парків. Найбільше нових назв з'явилося в Дніпропетровську, Дніпродзержинську та Нікополі. Повністю комуністичні пам'ятники демонтовані в Вільногірську, Жовтих Водах, Марганці, Нікополі, Орджонікідзе, Першотравенську, Синельниковому, Тернівці та 18 районах області.
Анонім до До Бе Показати IP 25 Лютого 2016 11:56
Зажили там люди краще?
Анонім Показати IP 25 Лютого 2016 12:00
Серпом і молотом люди користуються до цих пір.Це є предмети широкого вжитку,що в селі,що в любій робочій спеціальності. У кожного в хаті є молоток.То це тепер агенти Кремля? Дайте людям гідні зарплати і пенсії,створюйте нові робочі місця,а все інше по ходу.Що ж ви все знищуєте і закриваєте?
0011 Показати IP 25 Лютого 2016 20:46
Молодці!!! Все зробили!!! Можете і вже перейменувати.... Це ж так,СУ*И,важливо сьогодні!!!! Проблема №1!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus