USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У волинському селі – ХІІІ Малі олімпійські ігри

14 Вересня 2019 22:59
Підняття олімпійського прапору, запалення вогню, змагання у справжніх олімпійських видах спорту та блискучі медалі – так у школі-ліцеї села Купичів Турійського району проводять Малі олімпійські ігри.

Змагання відбуваються уже 13 років поспіль і з кожним роком сюди приїжджають усе більше команд. Цьогоріч позмагатися прибули спортсмени із 9 шкіл Турійського і Локачинського районів. Школярі-восьмикласники змагаються за право називатися кращими у трьох видах олімпійських змагань – метанні м’яча, стрибках з місця в довжину та у забігові на коротку дистанцію.

Ідейним натхненником змагань ось уже стільки років є вчитель фізкультури Роман Красак. У школі кажуть: дітям так подобаються змагання, що вчителі задумуються над тим, аби розширити географію їх проведення.

«Поки що у нас міжрайонний рівень змагань, але плануємо вийти на міжобласний рівень, - усміхається директор школи-ліцею Олександр Гончарук. – Хочемо додати в ці змагання нові види спорту – закупили фризі та м’ячі для гри у петанк. Наші учні вже випробували ці ігри, тож, можливо, в наступному році ми додамо в традиційні Малі олімпійські ігри щось новеньке».

Діти розповідають: деяких видів спорту, в яких вони беруть участь під час Малих олімпійських ігор як от метання м’яча, в шкільній програмі немає, але заради перемоги вони самостійно або разом із вчителями фізкультури намагаються відточити свою майстерність.

«Ми і вдома цим можемо займатися, - каже минулорічна переможниця змагань Іванна Теодорович. – Крім того, у нашій школі є різні секції – футбол, баскетбол і ми займаємося спортом – після уроків у вільний час».

Завдяки таким змаганням деякі діти уже визначилися зі своїм майбутнім і пов’язують його зі спортом.

«Я люблю футбол і в хочу займатися цим видом спорту і надалі, - каже Іванна. – Такі змагання дають впевненість собі, старт для чогось ну і, звісно, спорт – це здоров’я».

Що ж до результатів Малих олімпійських ігор, то І місце посіла команда школи села Купичів, ІІ – спортсмени зі школи села Бобли, а ІІІ відвоювали учні школи села Туропин.

Такі спортивні змагання та їх учасників завжди активно підтримує народний депутат України Вячеслав Рубльов. Усі учасники ігор отримали від нардепа футбольні м’ячі для своїх команд, а також почесні грамоти та медалі від організаторів.

До слова, у Купичівській школі-ліцеї завдяки участі в проєктах Фонду «Тільки разом» для спортивного розвитку учнів встановили тренажери, придбали туристичне спорядження. Олександр Гончарук запевняє: аби позайматися спортом до їхнього невеличкого тренажерного залу стоїть черга із бажаючих. Та він ще мріє про вуличні тренажери та спортивні споруди. А колектив школи щиро пишається тим, що його їхні учні ведуть здоровий спосіб життя та мріють про те, що хтось із цих дітей завоює справжні олімпійські медалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus