USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У волинському селі землі пасовища віддають бійцям АТО. Оновлено

5 Квітня 2017 14:37
Мешканці з села Юнівка Локачинського району обурені діями Затурцівського сільського голови, який, переконують вони, відбирає в них пасовище. Хоча, кажуть, в сільради є землі запасу, з яких можна було виділити землю.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла місцева мешканка Наталія.

З її слів, голова сільради, до якого входить Юнівка, вирішив надати по 2 гектари земель для бійців АТО. Однак ці землі, переконує вона, місцеве пасовище. Люди просили голову прийти на сходи селян, та він відмовився і нічого їм не пояснює.

Жінка додає: коли вони отримували паї, то з них вираховували по 40 соток на пасовище, а тепер вони можуть і без них залишитися.

Волинянка переконує: у сільради є землі запасу, можна виділити їх, адже, якщо заберуть пасовища, людям немає де пасти худобу, у тому числі й їх односельчанці, син якої загинув в АТО. До слова, згорьована мати – вдова, а односельці переконують, що голова ні разу не прийшов її провідати чи спитати, яку допомогу їй треба.

В села два пасовища і обидва, каже Наталія, голова вирішив віддати. Власне, згадане питання вирішили винести на розгляд на сесії сільради 5 квітня.

Сьогодні, 5 квітня, 2017 року голова Локачинської районної організації політичної партії «Українське об’єднання патріотів - УКРОП» Василь Демидюк побував на сесії Затурцівської сільської ради.

Перед початком сесії відбулася зустріч із жителями села Юнівка, яке входить до Затурцівської сільської ради. Обговорювалося питання виділення двох земельних учасникам АТО (місцевим жителям) на місцевому пасовищі. Під час розмови було з’ясовано, що ще в грудні 2016 року депутати Затурцівської сільської ради проголосували за виділення однієї земельної ділянки учаснику АТО (місцевому жителю) в межах населеного пункту Юнівка і ця земельна ділянка розташована на території пасовища. Проте на пасовища випасається не більше як 20 корів і площа дозволяє виділення землі.

Проте було багато нарікань від жителів та депутатів Затурцівської сільської ради, що 150 га. земель було роздано обласним управлінням Держземагенства учасникам АТО із інших районів області. Внаслідок цього місцевим АТОвцям не вистачає і землю необхідно виділяти з пасовища.

Учасники зборів підтримують видачу земельних ділянок місцевим учасникам АТО. Вони вважають що їхні захисники на це заслуговують. Але їх бентежить повна непрозорість у вирішенні цього питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Кастрюлька Показати IP 5 Квітня 2017 15:04
Нехай пасутся!
голова с р Показати IP 5 Квітня 2017 18:00
якби створили пасовищний кперативі взялипасовищев оренду ніхто б нічого не забирав а то пасти хотят ь а не платити а атовці воювали щоб ті могли пасти корів
До голови Показати IP 6 Квітня 2017 10:06
По перше далеко не всі люди з посвідченнями ато воювали (51 омбр).Раніше паслися людські корови то тепер пастимуться атоші свині.
Сапо Показати IP 6 Квітня 2017 10:50
Можна подумати в Локачинському р-н мало землі
До сапо Показати IP 6 Квітня 2017 11:48
Харошої мало і близької до траси і Луцка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus