USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У волинському селі землі під забудову роздали на людських городах

7 Червня 2017 13:22
В селі Любешівська Воля Любешівського району сільський голова два роки тому без згоди селян, без громадських слухань роздала людські присадибні землі під забудову.

Про це стало відомо під час засідання тимчасової комісії з питань земельних відносин Волинської обласної ради.

Мешканці вулиці Шевченка села Любешівська Воля розповідають, що землею користуються по 50 років, з дня створення села. Два роки тому їхня сільська голова Світлана Мартинюк без відома людей, без громадських слухань, роздала земельні ділянки під забудову.

«На наші городи приїхала техніка і по посівах почала прокладати дорогу для нової вулиці», - йдеться у зверненні.

За словами людей, сільський голова на новій вулиці приватизувала землю для будівництва житлового будинку та для ведення особистого селянського господарства.
«Ми зверталися до Гунчика (голова ОДА Володимир Гунчик – ред.), але він несерйозна людина і не став нас слухати. Були на прийомі у начальника Держгеокадастру Василя Василенка, проте після цього теж жодного рішення не було. В головного прокурора області теж були на прийомі. Але толку нема досі», - розповідає мешканець села Василь Котисько.

Представник прокуратури Леонід Скучинський каже: про проблему знають і за новою інформацією, яку дізналися на комісії від людей, будуть починати роботу.
«Люди зверталися, але законодавство змінилося і органи прокуратури позбавлені права проводити перевірки. Це має робити управління Держгеокадастру. Є інформація, що порушення були усунуті сільською радою, - каже прокурор. - Земельні ділянки мають виділяти згідно містобудівної документації. Якщо її нема, то це незаконно. Ця дія повинна бути скасована. З урахуванням нововиявлених обставин будемо реагувати».
«Передайте обласному прокурору, що це порушення закону. Заява про те, що земельні ділянки роздали незаконно, є давно, але прокуратура чомусь це упустила», - каже депутат обласної ради Святослав Кравчук.

В кінцевому результаті, комісіянти вирішили звернутися в прокуратуру та взяти це питання на контроль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
то Показати IP 7 Червня 2017 13:24
Все для ато
а Показати IP 7 Червня 2017 13:57
прокурорчик як в школі за партою
я до а Показати IP 7 Червня 2017 14:34
Двійочнику дали вирішити задачку з геометрії. Зпрогнозуйте результат. І так всюди куди не кинься.Догосподарювались.
123 до а Показати IP 7 Червня 2017 15:08
Льончик
Док Показати IP 7 Червня 2017 14:09
Люди 50 років тому захопили землю і за увесь цей час не спромоглись її оформити документально... А винуватий хто - сільський голова! Не знання не звільняє від відповідальності. Соромно за депутатів які не знають основ законодавства і єдине на що спроможні це на голосні фразочки...
Люб'язь Показати IP 7 Червня 2017 15:25
"...землею користуються по 50 років, з дня створення села." 2017 - 50 = 1967. Село засноване у 1967 році? Клоуни...
13 Показати IP 7 Червня 2017 16:48
туповатий в нас народ
Депутат Показати IP 8 Червня 2017 11:50
Спочатку розберіться, шановний пан Котисько, і його прибічники, що таке містобудівна документація, а потім морочте людям голову!!!!!! Є чинний на даний момент генеральний план села Любешівська Воля (хай навіть він виконаний у 1976 році - давність не впливає на його чинність) і згідно нього вулиця, на якій роздали посели під будівництво, ІСНУЄ! А, отже, все законно! Чого бунтувати без причини??? Не довго залишилось вам чекати, поки за неодноразовий наклеп вас як мінімум оштрафують, а ще краще посадять. Повірте, більша половина села тільки зрадіє!!!
до дока Показати IP 8 Червня 2017 23:11
шановний сільська рада зобовязана проводити навчання для депутатів один раз в місяць і приймати рішення потрібно з користю для більшості

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus