USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині «такса» хірурга - 1000 гривень

5 Липня 2014 10:25
Волиняни "воюють" з медиками, які вимагають гроші за операції. Зокрема, анестезіолог бере 600-650 гривень за наркоз, у хірурга «такса» - 1000-500 гривень за операцію. Про це інформує Волинь-нова.

"Мою маму місяць тому оперували в обласній клінічній лікарні, лікували грижу. Обійшлося це майже у 8 тисяч гривень. Перед хірургічним втручанням дали великий список усього, що необхідно купити. Потім знову призначали ліки. Чи все з придбаних медикаментів, розхідних матеріалів - життєвонеобхідне, — сказати важко" -, розповідає лучанка Світлана Леонічева.

Додає, що крім цих витрат ще довелося заплатити «в кишеню» лікарям. З її слів, анестезіолог бере 600-650 гривень за наркоз, у хірурга «такса» - 1000-500 гривень за операцію.

"Моя мама–пенсіонерка дала тисячу, бо більше не мала. Це викликало помітне невдоволення. Коли розповідала мені про це, ледь не плакала, — з порога виклала суть справи відвідувачка, яку привело до нас бажання боронити інтереси малозабезпечених пацієнтів", - розповідає жінка.

Зізнається, що почувши це, звернулася до керівника лікувального закладу. Каже, її уважно прийняли, вислухали. Головний лікар пообіцяв розібратися, допомогти повернути кошти "віддяк", якщо жінка наведе факти: хто, скільки, коли і кому заплатив у кишеню.

Однак сама пацієнтка, зі слів Світлани, від "очної ставки" з лікарями навідріз відмовилася. І доньку просила не починати "війну" з медиками. Мовляв, як притисне, знову доведеться звертатися, а в лікарів — кругова порука. Та й за безпеку Світлани тривожилася: самотня жінка з малою донечкою на руках — не боєць у боротьбі з усталеною системою.

"А я все ж вірю, що знайду однодумців, людей, які не побояться сказати правду. Звертаюся до всіх, кого обурюють побори в медицині, — відгукніться, зателефонуйте мені за номером (093) 2861808. Спільно зможемо повернути гроші, які ви заплатили лікарям", - каже пані Світлана.

Скарги на порядки в медицині - тема не нова. Але, як правило, усе зводиться до критичних узагальнень. Свідчити ж ніхто не хоче. Керівники закладів розводять руками: "Якби не пропонували — лікарі б не брали, винні обидві сторони". Зрештою, законом передбачена відповідальність і тих, хто дає 2конверти".

"Я заплатила хірургу за дві операції 1500 гривень. Моїй мамі не допомогли, скоро й померла. Нащо ж було "різати"? — нарікала донька онкохворої пацієнтки.

Зізнається, що після операції сама занесла. Каже, можна, звичайно, й не давати. Але ж усі платять.

Подолати традицію неофіційних доплат лікарям - непросто, адже люди зі статками самі й підтримують її.

Дехто покладає надії на впровадження страхової медицини, коли, сплачуючи щомісячні внески, людина розраховуватиме на те, що у випадку потреби її забезпечать належним лікуванням. Однак до цього ще - далеко. І змінювати доведеться не тільки організаційні засади в галузі, але й наші свідомість, переконання, звички, настрої.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 66
Доброжелатель Показати IP 5 Липня 2014 10:55
Давати їм треба - тільки щоб були кроплені (під контролем УБОП або СБУ)....
Пацієнт до Доброжелатель Показати IP 5 Липня 2014 11:45
Лікарі, які так і стільки мають, будуть руками, ногами і рогами проти будь-яких реформ у медицині. Саме тому не потрібно питати, що хочуть лікарі, а робити те, що ТРЕБА.
Хирург до Пацієнт Показати IP 5 Липня 2014 13:17
Це правильно! Ви ж можете собі зуба вирвати, то треба навчитися і грижу собі видаляти!
Хирург Показати IP 5 Липня 2014 12:40
Ви віддаєте хирургу та анастезіологу своє життя! Не він вам, а ви йому! Ну не платіть)) А поки, ВН, дізнайтеся, скільки коштує здати на сертифіковану скотобойню корову чи кабанчика в Польші для подальшого продажу
Анонім до Хирург Показати IP 5 Липня 2014 13:29
Якщо ви дійсно хірург (з такими залякуваннями), то ви страшна людина - шантажист, терорист ("Ви віддаєте хирургу та анастезіологу своє життя! Не він вам, а ви йому!").
Хирург до Анонім Показати IP 5 Липня 2014 13:33
Я це переживу)) Гірше, якщо ви того не розумієте.
Бармалєй до Хирург Показати IP 6 Липня 2014 21:54
А водієві маршрутки не віддаєте своє життя? А пілоту? А машиністу потяга? А пожежник теж вимагає хабара перед тим, як гасити пожежу у вашому домі, чи рятувати вашу дитину з вогню? Так шо нєнадо дядєчка-хірург триндєть.
сонечко Показати IP 5 Липня 2014 12:59
Моя думка така,що ми(пацієнти)самі винні у такому становищі.Лікарям платить держава за їх виконану роботу(так само як і нам усім).За що ви їм даєте?Лікарі виконують свою роботу(не важливо скільки їм платить міністерство).Лікарі даже можуть і не просити ,не вимагати,але люди все рівно сують їм в руки гроші,бо так,роблять усі.Як можно брати гроші у людей,знаючи ,що людина і так страждає?
Хирург до сонечко Показати IP 5 Липня 2014 13:06
То йди до повітухи чи до церкви, а не до лікаря. Ті точно вилікують. Твоя робота пов"язана з кожноденним ризиком відправити чи витягти людину з того світу?
Анонім до Хирург Показати IP 5 Липня 2014 13:23
Кому "мала зарплата" - звільняйтеся! Це єдиний вихід. Незамінних не буває! Ніхто і нікого не може заставляти працювати (особливо, якщо не подобається зарплата)! Прийдуть інші. І гнати всіх до тих пір, поки не знайдеться порядний, а такі люди є. Скільки можна тролити людей РИЗИКАМИ? Вони обрали цю професію. А вимагати йдіть до ВЛАДИ.
Хирург до Анонім Показати IP 5 Липня 2014 13:28
Тихіше, хворий, тихіше...я то звільнюся, не питання)) Тільки ти ж все рівно прийдеш)) І, саме головне, допоможу тобі)). Чекай на інших або навчися різати себе сам. Для анастезії застосовуй листя подорожнику))
сонечко до Хирург Показати IP 5 Липня 2014 16:13
По-перше,не треба хамити.По-друге,ви будете ризикувати впевненно,якщо вам в руки дадуть 1000 грн?Де логіка?А клятва?Так ви же вибирали цю професію,мріяли про те,що будете людям допомогати,спасати їх.Ви знали ,яка зарплата у лікаря.Де ваша логіка?
інфузорія до сонечко Показати IP 5 Липня 2014 16:49
про яку саме клятву ви говорите, шановна? Гіпократа? то, будьте ласкаві, прочитайте її, і напишіть 5 основних тез. я впевнена, ви відкриєте для себе багато нового.
До хирурга до Хирург Показати IP 5 Липня 2014 23:33
А гроші гарантують відсутність ризику і життя?
Медик до До хирурга Показати IP 6 Липня 2014 09:23
Не гарантируют. Но у хирурга есть право выбора пациента, а у вас право на бесплатную медицину и ускоренную встречу с Госпдом.
Дивна-я! Показати IP 5 Липня 2014 13:27
А лікарі можуть просто гордо ВІДМОВИТИСЬ? Ну хоч халати одягати без кишень..А то так і просять!
Хирург до Дивна-я! Показати IP 5 Липня 2014 13:32
Хирурги ніколи не просять, дівчино. То тобі санітари попадалися
оля до Хирург Показати IP 5 Липня 2014 13:46
В мене кум хірург вже хату на хабарях добудовує і дуже жаліється що зараз поменшало пацієнтів,бо хату треба добудувати,а вже 2 місяці нічого в хаті не робить бо нема грошей.Тож мовчіть і такса в хірурга за нещасний апендицит 400-600 грв.
Хирург до оля Показати IP 5 Липня 2014 13:50
Олю, того апендикса всього сантиметрів 15, у порівнянні з кишками - "мєлочь")), але дуже важливо, куди і на яку глибину ти собі скальпеля вструмиш...))
Оле до Хирург Показати IP 5 Липня 2014 14:25
А если Оля еще не будет "банкетов" устраивать по 400-600грн., то и аппендикс не надо будет удалять))) завидуешь дому кума? Кум твой сотням людей жизнь спас, а ты, солнце?
оля до Оле Показати IP 5 Липня 2014 16:32
Найперше апендицит у мене є,видалили донечці 3 роки.а будинок в мене в два рази більший за кума вже 10 років як побудований і батьками і самі,тож заздрощів ніяких немає.А скільки люди із проклоьнами його згадують то вам і не передати-той дітки в нього хворіють і з дружиною не все добре.
Оле до оля Показати IP 5 Липня 2014 22:50
Вы заплатили 500-600 грн за удаление аппендикса 3х летней дочери? Вы очень потратились. Проклинайте кума дальше, вам поможет. Куму повезло.
гіпократ до Дивна-я! Показати IP 5 Липня 2014 14:04
а є такі, що ще самі і наставляють кишені
Олександр Показати IP 5 Липня 2014 13:38
Боже, як же все запущено... (хірургу) Якщо це справді хірург. Хоча не дивно - гірших людей, як в Україні і Росії, либонь, і нема. Щоб так кожен рвав усе, що тільки може. Країна з такими людьми - безперспективна, і тому ніякої перемоги не приніс Майдан, і тому ніякої перемоги АТО не здобуде.
Хирург до Олександр Показати IP 5 Липня 2014 13:43
Безумовно, Майдан видасть нагора массу нових хірургів, в яких ви будете лікуватись)) Перспектива в майданівської медицини величезна, скільки нових знаннь, скільки досвіду отримано! Що ви, ви не запустите, ви однозначно сформуєте нову школу майданівської хирургії!))
Дивна-я до Олександр Показати IP 5 Липня 2014 13:53
Та ні, то ваші безсоромні кишені просять, " лікарю" . Пропоную антикорупційний захід : лікарські халати без кишень!!
Дивна-я! Показати IP 5 Липня 2014 13:43
А скільки можна ганьбити благородну професію лікаря?! Отямтеся шановні! Почніть реорганізацію системи охорони здоров'я із себе.. Не потрібно чекати що зявиться " щось" чи "хтось" і займеться вашою совістю!
Віра до Дивна-я! Показати IP 5 Липня 2014 13:59
Професія дійсно благородна. Але, погодьтеся - лікарям хірургічних спеціальностей не потрібна реорганізація медицити. Вони на неї просто не погодяться, будуть гальмувати всіма способами, в тому числі і "залякуванням" пацієнтів (""Тихіше, хворий, тихіше... ти ж все рівно прийдеш.... навчися різати себе сам").
Дивна-я! до Віра Показати IP 5 Липня 2014 14:08
Згідна! кому як не хірургам знати ціну життя, адже воно одне, і отримати від нього требе максимально..грошей..а от чи це життя гідне - це питання небесних інстанцій.
Пирогов Показати IP 5 Липня 2014 14:08
А яка ситуація в онкодиспансері. Чому цей заклад спускають на гальмах? Що там робиться, хто б перевірив. Бо знають лікарі, .людина у відчаї, і все їм мало... Тому дай, і тому дай...
Анонім до Пирогов Показати IP 5 Липня 2014 14:23
Там наперед не беруть. Тільки після операції. Так люди казали (?!)
Дивна-я! до Анонім Показати IP 5 Липня 2014 14:27
Бачите як, взяти грош наперед -погана прикмета. От у наших хірургів навіть прикмети свої є....Цікаво а вони перед операцією грошима по хворому не водять? Ну щоб прибутковішою операція була?
Цiкавим до Дивна-я! Показати IP 6 Липня 2014 09:28
Нi, вони таким цiкавим просто щиро спiвчувають.
Тереза Показати IP 5 Липня 2014 14:11
А про пологовий будинок - то взагалі ... Радіє те, що у клінічній лікарні прокуратура розслідує отримання хабарів за видачу групи (ВН про це писали). Кожен хоче, щоб йому поклали... А де я рядовий працівник візму, чи значить я - не людина, зі мною можна не рахуватися
Тетяна Показати IP 5 Липня 2014 15:07
А я хочу розповісти таке. Моєму синові недавно теж зробили операцію в обласній лікарні, подяку давала,але лікар категорично відмовився,просто категорично,і я стала як... Так що і таке буває.Побільше таких порядних лікарів. І до речі люди ображаються на головного, він теж від подяки просто категорично відмовився і до речі не один раз. Так що не все так погано!
Іванов до Тетяна Показати IP 5 Липня 2014 15:23
може то вам наснилося?
Надія до Тетяна Показати IP 5 Липня 2014 15:30
Можливо, ви СВОЯ для якоїсь владної структури. У влади і їхніх родичів (друзів, добрих знайомих і т.п.) - не беруть (такі не дають, їм все бескоштовно)... А ні, то чому ви попхалися до головного лікаря?!
я до Тетяна Показати IP 5 Липня 2014 18:17
Ой обманюеш! Питання. НАЩО
109 Показати IP 5 Липня 2014 15:57
Смішні ви всі.Схема дуже проста.Начмеди і заввідділення мусятт брати,бо періодично їм треьа звітуватись вишестоячим головлікарям і всяким міністрам.Кожне місце має свою ціну.Чи ви не знали.А медсестри,чи прості лікарі беруть бо мала ЗП Голову треьа рубати!А хто це буде робити.Просто хороших лікарів не ставлять керувати.
Надія до 109 Показати IP 5 Липня 2014 16:11
Що значить "мусять"? Це просто бажання підтримувати цю систему, ці схеми, цю вертикаль. Їм всім вигідно і все. Саме вертикаль потрібно зламати. І зараз люди багато чого можуть змінити, аби хотіли. Вони всі зараз бояться тих, хто не мовчить.
викладач Показати IP 5 Липня 2014 16:04
Люди, які йдуть вчитись на лікарів у нашій країні, звичайно самі знають яка в цій галузі зарплата. Але і для держави просто сором платити такі копійки за таку роботу.При тому, що лікарям потрібна і нова література і самоосвіта на протязі всього життя.І це все оцінюється в 2000 грн.Балакати тут можна багато, але поки країна не призначить належну зарплатню (я вважаю, що в розмірі хоча б депутатських, не кажучи вже про зарплати в країнах Європи чи Америки).І звичайно при цьому треба ввести відповідальність за хабарі, при чому серйозну відповідальність.
сонечко до викладач Показати IP 5 Липня 2014 16:22
Правильно ви написали.Тільки чому ми з вами це розуміємо,а ті,хто має це зробити- не розуміє.Вибачте,дурне запитання.В їх лікарнях лікарі отримують достойну зарплату,да і умови праці....
105 до сонечко Показати IP 6 Липня 2014 09:22
в лікаря дуже мала зарплата меньше ніж у вчителя, а відповідальності більше, лікар отримує зарплату 2000-2500грн.,а вчитель більше + різні надбавки, якщо лікар вам не каже давати то і не давайте а якщо дали благодарність то не проклинайте, может ще не раз прийдеться до нього звертатися
я до викладач Показати IP 5 Липня 2014 16:34
Единий правильний, логічний коментар. Почитайте. Повчіться!
інфузорія до викладач Показати IP 5 Липня 2014 19:27
Підтримую. але давайте розмежуєм поняття хабар і подяка. хабар - " лікарю, виріжте мені апендикс, він мені не потрібен. я вам дам ... грошей". а подякувати лікарю ПІСЛЯ 3х і більше годинної операціі - це справа особисто кожного. на мої питання в державних медзакладах "скільки з мене?", жоден з лікарів не сказав суму, казали "ніскільки". тому я зараз не питаю, а дякую на свій розсуд.
Толерантна Показати IP 5 Липня 2014 17:25
Доктор – это существо особой касты, и все, от нищего до императора, должны помогать ему в том, чтобы он не был вынужден бороться за свой кусок хлеба. (Гиппократ)
справедливий Показати IP 5 Липня 2014 18:42
Список коли кому і скільки приїдем зробим люстрацію
читач Показати IP 5 Липня 2014 19:32
читати все це.просто жах!!!
БЕРКУТ Показати IP 5 Липня 2014 20:41
За хабари треба ввести довычне увьязнення .... Хто за ????
109 Показати IP 5 Липня 2014 21:12
Я вас прошу!не існує людини в Україні,яка не давала хабар.І яким би словом воно не називалось:подарунок,подяка,на згадку, спонсорська допомога,благодійний внесок чи заохочення,стимул. То треба закрити кордон,ізолювати нас усіх і зїсти один одного. Великі штрафи-це хороший стимул.Але спочатку треба вдосконалити законодавство.Бо воно суперечить саме собі і тому доводиться вирішувати через хабарі
Хирург 2 Показати IP 5 Липня 2014 22:06
Уважаемые больные! Помните! Кухарку можно научить управлять государством. Витера и Гузя можно пробовать учить управлять Волынью. Даже вас можно научить писать комментарии, охаивающие медиков. Но ни кухарка, ни Гузь с Витером не смогут у вас удалить аппендикс. Так что, дорогие, меняйте законы, устраивайте майданы, устраивайте суды Линча, люстрируйте-молодцы! Лечиться где будете? Учитесь резать друг друга, и все у вас получится! А вот первый хирург ошибся, не лист подорожника вам лучше для анастезии, а чистотел. И ромашкой спринцеваться!
нік Показати IP 5 Липня 2014 22:46
починалося все могоричами, а зараз тисячами грн ,самі давали і так навчили лікарів брати,а зараз тяжко перевчити. деяким з лікарів зарплати не треба,живуть як олігархи!!! одним словом не*уй давати,або подякуй символічно і нікуди він не подінеться все зробить як треба,сам не раз переконувався!
Дудіч Показати IP 5 Липня 2014 22:52
Я не проти двох тисяч....Звичка !
БЕРКУТ Показати IP 5 Липня 2014 23:04
ЗА ХАБАРНИЦТВО - ДОВІЧНЕ УВЬЯЗНЕННЯ, КЛЯНУСЯ БАБУСЕЮ ПРОБЛЕМА ЗНИКНЕ. ХТО - ЗА???
інфузорія до БЕРКУТ Показати IP 6 Липня 2014 00:07
узбогойся)))))))
Громадянин Показати IP 6 Липня 2014 11:00
А я все про основний закон - Конституцію думаю.Часом про кримінальний кодекс.А часом ( о жах ! ) про коктейль Молотова і ту скромну хатинку хірургів,прокурорів,ментів та інших корупціонерів-хабарників.А про людьську совість,повагу,честь,добре ім"я Вам мама в дитинстві та юності не розповідала?Ви в церкву на сповідь мабуть ходите?Дітей своїх добропорядності вчите?
Шофер маршрутки Показати IP 6 Липня 2014 11:06
Мені люди теж життя довіряють.Хабарів давати не хочуть.От диваки,чудаки безпечні такі чи жадібні,чи безголові.
Виздоровлюючий Показати IP 6 Липня 2014 11:09
А яка такса по прейскуранту в анесезіолога ?
Доктор Борменталь Показати IP 6 Липня 2014 16:08
То Ви не давайте хабарів.От і вся проблема.З себе починати потрібно.Реформа в медицині заглохла.Страхової медицини ще нема.Можна брати приклад з Білорусі,Куби.Впевнено крокуємо в Європу.Винаходити велосипед нема необхідності.Є вже багато моделей.
Семашко до Доктор Борменталь Показати IP 6 Липня 2014 22:22
Тільки грошей для тих моделей треба...У нас на медицину держава на протязі всього свого існування виділяла лише 3%ВВП, в той час як лише для підтримання цієї галузі, без розвитку потрібно 5%. Тож якщо люди хочуть мати систему охорони здоров"я , хоч якусь ( про таку розвинену як у цивілізованих країнах мова навіть не йдеться), то змушені фінансувати її з власних кишеней..Ясне діло , що така ситуація, як і все в нашій державі, набула збочених форм, які не задовольняють перш за все пацієнтів, хоча і медики не в захваті.Але треба зрозуміти одне - неможливо отримати не вкладаючи...
Професор Преображенс Показати IP 6 Липня 2014 16:10
Розруха в головах...
Бармалєй Показати IP 6 Липня 2014 21:56
Бармалєй до Хирург Сьогодні 21:54 відповісти + 0 - 0 А водієві маршрутки не віддаєте своє життя? А пілоту? А машиністу потяга? А пожежник теж вимагає хабара перед тим, як гасити пожежу у вашому домі, чи рятувати вашу дитину з вогню? Так шо нєнадо дядєчка-хірург триндєть.
Бармалею до Бармалєй Показати IP 7 Липня 2014 00:15
Добрый доктор Айболит-он под деревом сидит. Обратись, вдруг поможет и тебе.
Тверезого погляду Показати IP 7 Липня 2014 01:27
Знаєте, читаєш це Все і прозріваєш. Здавалося б розумні люди в нас живуть, так ні! А ви знаєте, що у всьому цивілізованому світі лікарі одні з найбагатших людей в державі. Їх цінують і боготворять. Це в нашій країні, (ну і в після радянських країнах ), лікарі ніхто. Вони повинні виживати за мізерну зарплату. А ви навчайтесь так років 7, потім постійно підвищуйте свою кваліфікацію і що основне-беріть на себе місію Бога в цьому світі-витягуйте людей з 'того' світу, живіть на роботі не бачачи ні дружин ні дітей! Вони не винні в тому, що в нас така держава. В тому, що нам життєво необхідна медична реформа, страхова медицина, в якій грошові потоки не будуть йти через чиновницькі кабінети і осідати там. Медицина не може бути безкоштовна! Ви зимою без тепла теж помрете, але чомусь газ вам безкоштовно ніхто не дає!
інфузорія до Тверезого погляду Показати IP 7 Липня 2014 11:12
доречно ше додати - якщо в лікаря, не приведи Господь, є автомобіль, то він аутоматично стає хабарником і бездарним лікарем. і ризики в роботі пов"язані не тільки з життям пацієнта, а і з життям лікаря - снід, гепатитС, туберкульоз, травматизм від неадекватних пацієнтів і багато іншого. в раза нещасного випадку, НІХТО не допоможе. лікарі юридично не застраховані ні від чого. І ще. пацієнти хотять бачити охайного лікаря, з чистим волоссям, акуратними руками, новенькому халаті і завжди в хорошому настрої, готовому в будь який час доби (поза робочий час) кинутись на амбразуру. якщо щось не виправдовує їх сподівань, починається те, що ми мали змогу прочитати вище.
аяяй Показати IP 8 Липня 2014 00:21
ШАНОВНІ! ПЕРЕБУВАЮЧИ В МЕДИЧНОМУ ЗАКЛАДІ ПАМ.ЯТАЙТЕ ,ЩО ВИ ПАЦІЄНТИ ,А НЕ КЛІЄНТИ І ЛІКАР ЗАВЖДИ ПРАВИЙ! І ВАС НЕ ОБСЛУГОВУЮТЬ ,,А НАДАЮТЬ МЕДИЧНУ ДОПОГУ,ЛІКУЮТЬ ТА ОБСТЕЖУЮТЬ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus