USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У ЄС заморозили активи російських олігархів на 30 мільярдів євро

9 Квітня 2022 14:59
Уряди країн Європейського Союзу заморозили близько 30 мільярдів євро активів російських олігархів, які потрапили під санкції через зв’язки з Кремлем.

Про це повідомило видання Reuters з посиланням на дані Європейської комісії, пише УНІАН.

«Заморожені активи на загальну суму 29,5 мільярда євро з початку війни в Україні включають банківські рахунки, човни, гелікоптери, нерухомість та твори мистецтва. Крім того, було заблоковано близько 196 мільярдів євро транзакцій», – йдеться в повідомленні.

При цьому зазначено, що загальна сума активів російських олігархів у ЄС поки невідома достовірно, оскільки ті використовують підставних осіб, щоб сховати наявне майно.

«Заможні особи можуть використовувати підставних людей або анонімні підставні компанії та трасти, щоб приховати свої активи, що дуже ускладнює їхню ідентифікацію, особливо в юрисдикціях із слабкими правилами щодо бенефіціарних власників компаній. Тільки Нідерланди підрахували, що активи в країні становлять близько 27 мільярдів євро, і пов'язані з ними юрисдикції належали олігархам із чорного списку, – йдеться в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus