USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Зімбабве після президентських виборів стались масові заворушення

1 Серпня 2018 21:29
У столиці Зімбабве Хараре почалися заворушення. Прихильники опозиції спробували прорватися в будівлю, де виборча комісія веде підрахунок голосів, відданих на президентських і парламентських виборах, що пройшли в понеділок.

Поліція відтіснила протестувальників від головного входу за допомогою водометів і сльозогінного газу, але ті звели барикади. Влада у відповідь вивели на вулиці військових. У місті чути стрілянину, повідомляє Новое Время з посиланням на BBC.

Чинний президент країни Еммерсон Мнангагва звернувся до народу із закликом проявити терпіння.

"У цей вирішальний момент я закликаю всіх утримуватися від провокаційних заяв. Ми всі повинні продемонструвати терпіння і зрілість і діяти, перш за все, в інтересах нашого народу і його безпеки. Зараз настав час для відповідальності і, перш за все, для миру", - звернувся він до співгромадян.

Раніше агентство Bloomberg з посиланням на представників виборчої комісії Зімбабве повідомило, що на виборах лідирує правляча партія країни Зімбабвійський африканський національний союз, на другому місці йде Рух за демократичні зміни Нельсона Чаміза. Чаміз, однак, оголосив про свою перемогу, не чекаючи офіційних підсумків. Це мотивувало його прихильників вийти на вулиці. Суперником Чаміза на президентських виборах був Мнангагва.


Попередні результати президентських виборів поки не називаються. Опозиція звинувачує виборчу комісію в тому, що вона затягує з оголошенням результатів виборів, щоб віддати голоси правлячій партії.

Попередній лідер Зімбабве Роберта Мугабе пішов у відставку в листопаді 2017 року під тиском військових після військового перевороту. Країною з цього часу керував Еммерсон Мнангагва. Раніше він обіймав посаду голови Зімбабвійського африканського національного союзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Реаліст Показати IP 2 Серпня 2018 07:08
Ще йде підрахунок голосів, а опозиція вже кричить про зраду. Ну, точно, як в Україні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus