USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У БЮТ кажуть, що ініціювали не «ширку», а консолідацію

16 Червня 2009 17:14
Сьогодні, 16 червня, голова облосередку ВО «Батьківщина» Анатолій Грицюк та нардеп від БЮТ Євген Кирильчук розповіли про потребу консолідації політичних сил для подолання наслідків світової економічної кризи. Про це йшлося під час прес-конференції, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Анатолій Грицюк зазначив: «Під час учорашньої передачі Юлія Тимошенко як лідер політичної сили чітко дала відповіді на всі запитання, в тому числі і провокаційні».
 
«Питання широкої коаліції БЮТ ніколи не ставив, і так звана «ширка», навіть якщо і обговорювалася, нами ніде не ініціювалася. Юлія Тимошенко поставила перед фракцією питання об’єднати всі політичні сили в ім’я інтересів держави, в ім’я мінімізації наслідків світової кризи», – додав Анатолій Грицюк.
 
Голова облосередку «Батьківщини» навів приклад Європи, де «сьогодні іде консолідація зусиль всіх виключно політичних сил, які між собою домовляються. І правляча партія, і опозиція намагаються сконсолідувати зусилля і прийняти виважені антикризові заходи і закони».
 
«У такому розумінні і ми підходили якраз до об’єднання політичних сил на базі БЮТ, ПР, Блоку Литвина, а також блоку, який, можна сказати, також долучався до голосування, – це частина «НУ», яка розділяла і погоджувала підходи щодо створення об’єднання і консолідації зусиль», – зазначив Анатолій Грицюк.
 
Він запевняє, що звинувачення у зраді та узурпації влади з боку опонентів – це спроби «на цих дискусіях нажити дешевий політичний багаж».
 
За словами Анатолія Грицюка, коли у 2004 році були прийняті зміни до Конституції, фракція БЮТ ніколи за них не голосувала. А те, що зараз треба змінювати Конституцію, – визнають усі.
 
Як приклад він зокрема навів судову систему. «Суди, на превеликий жаль, – непробивні. Я особисто як голова обласної ради уже за цих три роки зустрічаюся у багатьох судових засіданнях, коли є спори вирішення тих чи інших інтересів обласної територіальної громади. Ми маємо чітку логічну доказову базу, але ми роками не можемо довести права власності на об’єкт, бо хтось має інтерес. Тому одним із аспектів змін до Конституції є те, що треба змінювати систему судової влади, щоб суди були виборні, щоб голів судів вибирали прямим голосуванням. Адже тоді буде звітність і відповідальність за дії суддів», – розповів пан Грицюк.
 
Окрім того, під час зустрічі Юлії Тимошенко голови сільрад апелювали до Прем’єрки, що місцеве самоврядування слабке. На думку голови облради, на місцях проблеми мають вирішувати виконкоми районних та обласних рад, а не чиновники, призначені з Києва. Також, додав Анатолій Грицюк, багато політичних сил декларували скасування депутатської недоторканності, у тому числі і «НУ», однак, прийшовши до влади, про це забули. Натомість БЮТ поставив питання про скасування недоторканності одразу всіх – і нардепів, і Президента, і прокурорів.
 
Водночас нардеп Євген Кирильчук запевнив, що «ми були не першими агітаторами за широку коаліцію». Пан Кирильчук розкритикував президентський проект конституційних змін. Водночас нардеп назвав «липою» інформацію, що БЮТ хоче продовжити каденцію нинішньої ВР до 2014 року та обирати Президента лише в парламенті.
 
Скільки було намірів, щоб провести закон про імпічмент, щоб «хоч якось поставити на місце Президента, якщо він зразу хоче стати царем» , - не вдається, – розповів Євген Кирильчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Народна мудрість Показати IP 16 Червня 2009 21:10
На злодіях шапка горить. Диму без вогня не буває. Пропало ВСЕ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus