USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У ЄЦ хочуть відкритих виборчих списків і коаліції, яка відправить Кабміну у відставку

3 Грудня 2008 18:24
Партія «Єдиний Центр» готова запропонувати державі модель влади, яка буде значно ефективнішою і відповідальною перед суспільством. «Воно повинно сьогодні знати людей, які або позитивно впливають на долю суспільства, або ніяк не впливають, і мати політичні та правові механізми або підтримувати таких людей, або відкликати. Їх за діючої системи влади ми не маємо», – наголосив під час прес-конференції 3 грудня голова Волинської обласної організації партії «Єдиний центр» Володимир Бондар. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Сьогодні усі політичні партії зобов’язані задуматися над ситуацією, у якій опинилася країна, і запропонувати суспільству шляхи виходу з кризи. Але «поряд із вирішенням конкретних економічних питань, питань господарського характеру, ми повинні вирішити системні питання політичного характеру, які стосуються організації влади в Україні як у центрі, так і на місцях», – сказав Володимир Бондар.
Головний волинський єдиноцентрист зіронізував, що сьогодні «криза прийшла в Україну як зима – неочікувано, хоч увесь світ до неї готувався. І ми, окрім неї, побачили ще одну реальну проблему – системну кризу органів влади у державі».
На думку пана Бондаря, «посилення ролі парламенту та Прем’єра (беззастережно до прізвища)  і послаблення єдиною централізованої влади в особі Президента (беззастережно до прізвища) – це безвідповідальний механізм реалізації влади в Україні». Сьогодні, наголосив голова ВОО ЄЦ, будь-який керівник будь-якого рівня й органу влади може сказати, що це не входить у його компетенцію чи повноваження. І часто робить не ті кроки, які є наразі ефективними. Тому в законопроекті лідера ЄЦ Ігоря Кріля зафіксовано, що парламент і місцеві ради мають формуватися за відкритими списками.
«Сьогодні, на жаль, наша держава опинилася напередодні дефолту. І українська влада виявилася одною із найменш ефективних у ситуації реакції на світову кризу. Незбалансованою є політика уряду, Нацбанку й місцевих органів влади. Внаслідок цього суспільство не знає, що робити. А разом із тим в Україні немає людей, які можуть вмотивовано запропонувати чіткий план виходу суспільства із кризи», – переконаний Володимир Бондар.
Тому позиція ЄЦ – треба вже змінювати систему влади і систему її організації. Президентсько-парламентська влада із сильними повноваженнями Президента та сильною Верховною Радою – реальний вихід із ситуації. «Ми повинні припинити ігри у парламентаризм за пропорційної системи і повної безвідповідальності окремих депутатів та політичних сил перед конкретним виборцем. Україна не виробила механізмів політичної відповідальності. Обіцянки і підписи політиків нічого не варті, коли треба виконувати взяті на себе зобов’язання», – сказав очільник ЄЦ на Волині.
І прикладом цього є розвал коаліції. Ні керівник парламенту, ні Прем’єр не пішли у відставку після її розвалу. Хоч, на думку Бондаря, Арсеній Яценюк зробив півкроку – написав заяву. Але чомусь чекав, поки його попросять піти. Це, обурювався голова волинського ЄЦ, певна гра і безвідповідальність. А Юлія Тимошенко, за його словами, взагалі цинічно зробила: заявила,що крісла Прем’єра не залишить.  
Щоб вийти із критичної ситуації, сьогодні необхідно у Верховній Раді зробити два принципові кроки. Перший, переконані в ЄЦ, – обрати спікера-керівника, організувати роботу парламенту і прийняти документи, які потребує суспільство, – першочергово антикризові. Другий – створити дієву коаліцію, що буде відповідати за ситуацію в Україні і долю в державі. «Бо державі потрібна не коаліція як просто коаліція, а відповідальна влада, здатна приймати рішення», – сказав Володимир Бондар.
А ще одним кроком, на переконання голови волинського ЄЦ, стане відправка у відставку некомпетентного уряду Тимошенко. «Необдумана соціальна політика привела країну до серйозної і глибокої інфляції. Кабмін показав повну неспроможність управляти процесами у країні».
Тому в «Єдиному Центрі вважають, що вже необхідно сформувати новий політично відповідальний уряд, який зможе навести лад, прийняти важливі рішення і відповідати за них. «І ці питання мають вирішуватися найближчим часом… А партія ЄЦ, зазначив пан Бондар, готова брати участь у процесах, що консолідуватимуть суспільство», – резюмував пан Бондар.  
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Екс-депутат Показати IP 3 Грудня 2008 18:39
«Ми повинні припинити ігри у парламентаризм за пропорційної системи і повної безвідповідальності окремих депутатів та політичних сил перед конкретним виборцем», – сказав очільник ЄЦ на Волині. Зато який депутат Бондар був відповідальний, зато як він активно працював у Верховній Раді, що аж карточку для голосування у нього забирали, щоб не голосував як вимагав Кучма. Зразок депутатської відповідальності.
Лихий Показати IP 3 Грудня 2008 18:50
Пану Бондарю майстром В ЖЕКу працювати. Якраз його рівень
Конкретно Показати IP 3 Грудня 2008 21:20
"У ЄЦ хочуть відкритих виборчих списків і коаліції, яка відправить Кабміну у відставку" А МЕНІ ПОФІГ ЩО У ЄЦ ХОЧУТЬ.
Dos Показати IP 5 Грудня 2008 13:54
Модель влади потрібно змінювати і чим швидше тим краще!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus