USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Ющенка кажуть, що Тимошенко «на гачку» в Москви

16 Січня 2009 19:51
Генпрокуратура має дати свою оцінку діям в газовій сфері прем’єра Юлії Тимошенко та дати відповідь, чи відповідають вони засадам національної безпеки. Про це заявив заступник глави Секретаріату Президента Роман Безсмертний, – повідомляють «Волинські Новини».
«Генеральна прокуратура України повинна ініціювати розслідування щодо відповідності дій Прем'єра Юлії Тимошенко засадам національної безпеки», – цитує Безсмертного «Українська правда».
«Не можна виключати, що головною причиною фактичних дій Юлії Тимошенко у 2006 році був тиск з боку російської Генеральної прокуратури, яка порушила карну справу проти компанії «Єдині енергетичні системи України», якою Тимошенко керувала у 90-ті роки», – зазначив Безсмертний.
Він нагадав, що тоді російські слідчі вимагали притягнути Тимошенко до відповідальності за «хабарі у 1996-1997 роках службовим особам Міністерства оборони Росії за дії останніх в інтересах ЄЕСУ при реалізації поставок матеріально-технічних ресурсів для потреб Міноборони РФ».
За цією справою до відповідальності у Росії було притягнуто шість осіб, а Юлія Тимошенко була оголошена у міжнародний розшук.
«Нинішня політика Юлії Тимошенко свідчить про те, що прем'єр-міністр залишається «на гачку» у російських спецслужб, і це змушує її вдаватися до дій, які загрожують національній безпеці України», - додав Безмертний.
«Головним наслідком її діяльності стало розірвання стратегічно важливих довгострокових контактів на постачання природного газу в Україну, різке підвищення ціни на природний газ і загроза втрати газотранспортної системи України», – зазначив він.
«Виходячи із хронології дій Юлії Тимошенко у газовій сфері виникає два запитання, а саме – ці дії були свідомими, чи несвідомими?», – додав він.
«Якщо несвідомими, то це професійна непридатність і як мінімум відставка, якщо не враховувати наслідків. Якщо дії були свідомими (по домовленості з Росією), то це загроза енергетичній безпеці держави, зрада національних інтересів і тому, як наслідок повинна бути кримінальна відповідальність за дії посадової особи», - наголосив Безсмертний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 17 Січня 2009 17:42
Та пішов ти зі своїм прищавим подалі від України!!!!!!!!!!на хрін!!!!!!!!!!
Анонім Показати IP 18 Січня 2009 18:06
Але ж ця "дама з косою" все більше стає схожа на смерть. Ідіть ви двоє на...! Одна - до Москви, інший - до Вашінгтона! Маріонетки обоє...
Оглядач Показати IP 19 Січня 2009 10:27
Згоден з Анонімами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus