USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Камені-Каширському забудовують землі резервного фонду. ФОТО

3 Квітня 2013 09:50
«Ділянки під забудову!!! Ведення сільськогосподарських робіт ЗАБОРОНЕНО. Міська рада» - такі таблички з’явилися на території резервного земельного фонду Каменя-Каширського в районі вулиць Ватутіна, Кошового, Щорса, Богдана Хмельницького.

Йдеться на сайті «Вісті Каменя».

Серед мешканців довколишніх вулиць ще з літа минулого року точаться розмови про те, що їх «поля» будуть роздаватися під ділянки для індивідуальної забудови. Називалися навіть конкретні прізвища тих, хто отримає ділянки, більше того -- вголос говорили про посадовців, які активно проштовхували таке рішення міськради. Але це, мовляв, – з сфери чуток.

Мер міста Василь Бондар, коментуючи це питання, заявив, що причин для хвилювань і зайвих думок не існує. Оскільки прийняте на останній сесії рішення про надання згаданих 13 ділянок обґрунтоване інтересами громади, пройшло погодження усіх відповідних служб і не суперечить чинному законодавству.

«Були громадські обговорення – прийшло 35 осіб. Документація в порядку. Рішення колегіального органу прийняте. В чому тоді питання? Стосовно всіляких закидів скажу наступне: місця під будівництво отримали десятеро мешканців вулиці Богдана Хмельницького, які мешкають через дорогу, навпроти розданих ділянок і, раніше, тримали їх під огороди. Поганого в цьому нічого немає. Якщо в когось живуть престарілі батьки, яких потрібно доглядати, то чому б не дозволити людям побудуватися поруч з ними?» - сказав Василь Бондар.

Також прокоментував він ситуацію щодо того, що згадані землі належать до резервного фонду міськради і мають (точніше - мали) зовсім інше цільове призначення.
«Резервний фонд є і буде. Ті площі передбачені для багатоповерхового будівництва. Але подивіться, де ми надали людям ділянки – на заболоченій місцевості. Ви ж не думаєте, що можна будувати багатоповерхівки в болоті. Хто за це візьметься? Ніхто!» - заявив мер.

Разом з тим існує і протилежна точка зору. Депутати міської ради її озвучували і в приватній розмові з журналістами і, зрештою, під час розгляду питання. Суть зводиться до наступної тези – «резервний земельний фонд почали шматувати маленькими порціями». Спочатку це робиться несміливо, однак такі «апетити» мають тенденцію до зростання. «Яке б не було там заболочення, але це, фактично, центр міста. Розташування вигідне і затребуване. До того ж, на противагу від новобудов, - тут є усі необхідні комунікації. Електролінія, газопровід, відносно не найгірша дорога для транспорту. Не виключно, що з таким успіхом, від земельних резервів незабаром залишаться тільки усні мемуари», - кажуть у мерії.

До того ж, противники цього рішення ставлять ще одне питання: чи внесе хоча б якось позитив виділення 13 земельних ділянок на території резервного фонду на загальну ситуацію в місті? Чи – навпаки? Адже, мовляв, земля не має властивості гуми. І, «роздерибанивши резерв, до того ж в центрі міста, іншого не знайдеться. Часи змінюються. Не виключено, що рано чи пізно постане питання про будівництво багатоповерхового житлового комплексу».

Окрім того, кажуть, це - прецедентна ситуація. Якщо одним мешканцям вулиці можна взяти свої поля під будівництво, то чим гірші від них їх сусіди? Керуючись логікою, завтра вони також почнуть вимагати від влади подібного. І зрозуміти їх можна.

Василь Бондар має відповідь і на цей аргумент:
«Ще раз наголошую, ми виділили ділянки на території непридатній для багатоповерхового будівництва. Подальша територія вздовж вулиці Богдана Хмельницького - «високі» землі. Там ми нікому індивідуально забудовуватись не дозволимо! Якраз такі місця і будуть в майбутньому використовуватися згідно з цільовим призначенням».




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus