USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Ківерцях відбувся хресний хід із чудотворною іконою

18 Серпня 2008 13:25
У соборі Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ КП міста Ківерців Волинської області нині перебуває копія чудотворної Тростянецької ікони Божої Матері із часточками мощей убитих царем Іродом немовлят. 17 серпня в Ківерцях відбувся хресний хід із цією святинею, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
Спільний молебень у соборі Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ КП очолив єпископ Луцький і Волинський Михайл. Йому співслужили настоятель цього храму декан Олег Ткачусь та інші священики Ківерцівського благочиння.
Опісля молитви воскреслої у проповіді ієрарх подякував Господу за те, що 1020 років тому Він просвятив український народ світлом Христової істини і любові. Промовець зазначив, що старозавітний закон «Зуб за зуб» відійшов у минуле, бо «Господь сказав: «Заповідь нову даю вам – любіть одне одного». Єпископ Луцький і Волинський додав: необхідно осмислити ці слова і будувати сьогодення виключно на засадах любові до ближніх. Адже лише життя праведне дає перспективу на майбутнє. Також владика Михаїл під час проповіді зазначив, що велика кількість чудотворних ікон Божої Матері на Волині – не випадковість, а прояв Божої благодаті.
Нагадав єпископ Луцький і Волинський також про те, що цьогоріч Україна святкує 1020 річницю хрещення своєї держави. Із цієї нагоди голови Ківерцівських райдержадміністрації Леонтій Кричкевич, райради Андрій Манько та мер міста Володимир Жгутов отримали із рук владики ювілейні медалі «1020 річниця хрещення Київської Русі».
Також під стінами собору відбувся невеличкий концерт церковних хорів храмів Ківерцівщини, по завершенню якого вірні УПЦ КП пройшли хресним ходом по місту та здійснили у його центрі спільну молитву. Щоправда, без неприємностей цей захід не обійшовся. Коли процесія підійшла до ківерцівського храму, який належить УПЦ, якась пані, що вийшла до його воріт, вигукнула: «Чого ви сюди приперлися? Вас хтось кликав?»
Відповіді на запитання, чи варто було йти саме цим маршрутом і чи мала право людина, яка, за словами городян, належить до родини священика, говорити такі слова, залишаються без відповіді. Ясно лишень те, що заповідь любити ближнього ще не скоро стане нормою нашого життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дядечко Показати IP 18 Серпня 2008 13:31
А за ЩО САМЕ посадовці отримали від релігійної організації нагороди? Вони сприяли поширенню християнської релігії, надавали якісь преференції чи щось інше? А як же тоді інші конфесії, інші релігії? А як же тоді Конституція України, де чітко записано, що наша держава є світською?
SkyMan Показати IP 18 Серпня 2008 13:58
"велика кількість чудотворних ікон Божої Матері на Волині – не випадковість, а прояв Божої благодаті." - категорично ні, і ще раз ні! У Біблії чітко друга заповідь каже: "Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею." - тут ми бачимо чітке заперечення іконам. І ще одне: навіщо нам ікони, коли ми можемо звернутися до Бога прямо? Зате скільки грошей витрачено на ці іконостаси, ікони і т. д. замість того - карще б постраждалим від потопу чи від війни в Грузії допомогли.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus