USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині лишилося тільки 90 підпільників та партизанів. ФОТО

22 Вересня 2013 08:00
Обласні заходи з нагоди Дня партизанської слави пройшли у Ковелі. Свято українська громадськість відзначає щорічно 22 вересня.

В урочистому мітингу, який відбувся на меморіалі Слави, взяли участь представники обласної, міської та районної влади, колишні учасники партизанського руху з різних куточків Волині, ветерани Великої Вітчизняної війни, учнівська молодь, громадськість.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих героїв і тих партизанів, хто пішов із життя у мирний час. Про це повідомили у Ковельській міськраді.


Привітав учасників мітингу заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Віталій Карпюк.
Він висловив жаль з приводу того, що з кількох тисяч учасників партизанського руху нині на Волині мешкає лише дев’яносто. Але нинішнє покоління пам’ятає і цінує їх вагомий внесок у Велику Перемогу.

До ветеранів партизанського руху звернувся секретар міської ради Михайло Гетьман. Він привітав гостей міста, які прибули на урочистості до Ковеля з різних районів Волинської області. Нагадав про те, що Ковельщина у роки війни була відомим партизанським краєм. Про це і сьогодні свідчать зруйновані бліндажі і окопи в лісах, могили відомих і безіменних народних героїв. Значний внесок у Велику Перемогу зробили й мешканці Ковеля. Сьогодні у місті проживає дев’ять колишніх партизанів і підпільників.

Слова вітань звучали цього дня від голови Ковельської райдержадміністрації Сергія Матяшука, голови обласної ради ветеранів війни, праці і Збройних сил Миколи Капітоненка.
Панахиду за полеглими в роки війни солдатами відслужив благочинний, настоятель Свято-Введенського храму, протоієрей Василь Сергійчук з духовенством.

На завершення урочистого мітингу ковельчани та гості міста поклали квіти та вінки до Вічного вогню і зробили фото на пам'ять.
Заходи з нагоди Дня партизанської слави продовжились у селі Дубове Ковельського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КОЛИШНІЙ ПАРТИЗАН РОЗПОВІВ ПРО ВЛАСНЕ ЖИТТЯ. ФОТО






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
иван Показати IP 22 Вересня 2013 14:48
цикаво про що вони зараз думають ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus