USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Ковелі на Масляну – масові гуляння. ВІДЕО

27 Лютого 2012 10:23
На проводи зими та зустріч із весною прийшли сотні ковельчан. Ініціатором загальноміського свята «Весела масляна» була православна молодь. Організатори переконані: на часі – відродити християнське осмислення давніх народних традицій.

Про це повідомляє ПроКовель.

«Спочатку була ідея. А потім ми вирішили її реалізувати. І хоча погода не дуже сприяла нам в проведенні свята, все ж прийшло багато людей . Ми задоволені тим, як все відбувається», - каже секретар молодіжної православної організації «Ф.О.М.А.» Анастасія Дарчич.

Радість присутнім дарували зі сцени і самодіяльні артисти. Масляна відома всенародними гуляннями. І хоча покататися на санчатах ковельчанам не довелося, співи та танці стали визначальними мотивами свята. Млинці – головна страва святкового застілля. Для їх приготування ковельські підприємці обладнали кілька кухонь під відкритим небом.

«Ми пригощаємо ковельчан млинцями з повидлом. Для тіста використовуємо домашнє молоко, яйця. Сподіваємось, буде смачно», - розповідає кухар Ольга і акуратно формує на сковорідці чергове рум'яне «сонечко».

Поласувати смачним десертом на свіжому повітрі міг кожен охочий. А зігрітися в прохолодний день можна було, скуштувавши ароматного чаю. Гарний настрій ковельчан – головна ознака того, що свято вдалося.

Поруч на святковому ярмарку можна було придбати багато корисного і потрібного в домашньому господарстві.

«Хочеться щиро подякувати організаторам свята, зокрема, молодіжній організації «Ф.О.М.А.», духовенству нашого міста, усім підприємцям, які долучилися до ярмаркової торгівлі. І особливе спасибі аматорам сцени, які, незважаючи на примхи погоди, змогли подарувати присутнім гарний святковий настрій», - зазначив заступник голови Ковельської РДА Андрій Мигуля.

Традицію святкувати Масляну у Ковелі планують підтримувати і в подальшому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ko3bMa Показати IP 27 Лютого 2012 12:52
православ*я і Масляна? що між ними спільного? для чого ця показуха?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus