USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У луцькій казні бракує грошей на «Поліське літо»

27 Грудня 2011 09:47
Фестиваль «Поліське літо з фольклором», запланований на 2012 рік, ‒ під загрозою через те, що на його проведення з міського бюджету передбачено замало грошей. Через нестачу фінансового ресурсу депутати також планують залучити бізнес до розвитку пляжного волейболу у Луцьку.
Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.
Як зауважила начальник управління культури Луцької міськради Тетяна Гнатів, у проекті програми фінансування культурно-мистецьких та культурологічних заходів у місті Луцьку на 2012 рік на проведення фестивалю «Поліське літо з фольклором» передбачено 400 тисяч з міського бюджету. Очікується, що фінансово підтримає цей захід також профільне Міністерство, але наразі нічого конкретно про це невідомо. Саме тому, з її слів, фестиваль під загрозою, бо загалом на його організацію треба майже 700 тисяч гривень.
Втім, член комісії, позафракційний Антон Сосновський зауважив, що обсяг видатків на потреби культури все одно занадто великий, адже цього року з міського бюджету було виділено лише 220 тисяч з передбачених 250. Цю інформацію підтвердила Тетяна Гнатів, водночас додала, що 2011-ого не було «Поліського літа з фольклором», а потім закликала депутатів визначитися і вилучити якийсь із заходів із проекту програми. Сосновський на це відповів: «Ви визначте, ви ж ближче до культури…» і додав, що заплановані у проекті 600 тисяч гривень «на культуру» під час сесії не «пройдуть».
«Бютівець» Юрій Корольчук зауважив, що гроші передбачити треба, бо «не хлібом єдиним живий чоловік». Він також додав, що цю галузь слід розвивати хоча б для того, щоб молодь не ламала лавок у парку, а мала можливість культурно відпочити.
З таким висновком погодився й голова комісії «свободівець» Олег Чернецький.
Врешті комісія вирішила рекомендувати депутатам на черговій сесії міськради ухвалити проект програми з запланованим обсягом фінансування – 600 тисяч гривень.
Тим часом у проект програми розвитку фізкультури та спорту в місті Луцьку на 2012-2016 роки члени «бюджетної» комісії внесли деякі поправки. Так, за пропозицією Чернецького, в проекті з’явився пункт, відповідно до якого на розвиток спорту в Луцьку заплановано залучати крім бюджетних, кошти з інших джерел.
Зокрема, йшлося про будівництво майданчиків для пляжного волейболу. За словами начальника комітету фізичної культури і спорту міськради Володимира Тонконога, кошти з міського бюджету на це, відповідно до проекту програми, мали би бути передбачені у 2013 році.
Член фракції «За Україну!» Іван Корчук зазначив, що цим мають займатися бізнесові структури.
Олег Чернецький додав, що в обласному центрі знайдуться підприємці готові орендувати, наприклад, ділянку біля річки, обладнати її для гри у пляжний волейбол і заодно продавати там щось для відвідувачів.
Володимир Тоноконог розповів, що з міського бюджету на 5 років, доки буде втілюватися програма, проектом передбачено майже 14 мільйонів гривень. Зокрема, на 2012 ‒ 1 мільйон 837 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus