USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцькій міськраді відзначили ліквідаторів аварії на ЧАЕС

11 Грудня 2008 16:37
У  Луцькій міській раді з нагоди відзначення 14 грудня Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС відбулася зустріч міського голови Богдана Шиби, першого заступника міського голови Лариси Соколовської з ліквідаторами аварії, – повідомляють 11 грудня «Волинські Новини».
Як інформує сайт Луцької міськради, на початку зустрічі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих від цієї трагедії та ліквідаторів її наслідків.
Богдан Шиба звернувся до ліквідаторів і постраждалих від наслідків ЧАЕС зі словами вдячності за їхню силу духу та самопожертву, які вони проявили 22 роки тому. «День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС – це день вшанування всіх тих, хто зумів захистити людей від неприборканого атома, від страшної трагедії, яка принесла нашому народу стільки лиха», – зазначив він.
Також міський голова нагадав, що влітку цього року в Луцьку було відкрито пам’ятник жертвам аварії на ЧАЕС на Меморіалі Пам’яті.
За зразкове виконання службового обов’язку, особистий внесок у справу захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 20-ти учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Богдан Шиба вручив Подяки міського голови та одноразову матеріальну допомогу, на загальну суму 20 тисяч гривень.
Загалом, у рамках затверджених заходів з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС у Луцьку відбуватимуться урочисті збори, зустрічі заступників міського голови, представників департаменту соціальної політики, управління охорони здоров’я з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, з метою вирішення їх проблемних питань; комплексні медичні огляди учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.
Також проходитимуть тематичні освітньо-виховні години у навчальних закладах міста, уроки пам’яті «Пам’ятай Чорнобиль»; конкурси малюнків «Дзвони Чорнобиля. Сторінками трагедії» у загальноосвітніх навчальних закладах міста; виставки літератури у шкільних бібліотеках міста «Чорнобиль».
За даними департаменту соціальної політики, у Луцьку проживає 6 тисяч осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus