USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку БЮТ підтримав ПР і не погодився зі «Свободою». ФОТО

11 Вересня 2009 14:07

На період чергової виборчої кампанії Незалежний громадський прес-центр відновив свою діяльність. Першою темою зустрічі стала дискусія про вплив цьогорічних PR-технологій на свободу слова журналістики. Про це йшлося під час дискусії у Луцькому прес-клубі реформ, – інформує 11 вересня репортер «Волинських Новин».

Учасниками дискусії стали представники волинських мас-медіа та регіональних осередків політичних сил: голова Волинської обласної організації «Партії Регіонів» Олександр Башкаленко, голова Волинської обласної організації ВО «Свобода» Анатолій Вітів, керівник прес-служби Волинського обласного осередку ГО «Ініціатива Арсенія Яценюка «Фронт змін» Дмитро Ураєв, керівник виконкому Волинської обласної організації партії «Народний союз «Наша Україна» Михайло Наход, член фракції БЮТ Луцької міської ради Сергій Григоренко. Також експерт-політолог Оксана Ярош.
Кожен з присутніх міг висловити свою думку щодо PR-технологій та їхній вплив на хід виборчого процесу, чи зможе журналіст відрізнити справжню новину від замовної «чорнухи», чи існуватиме незалежна аналітика, та інші.
«Безумовно, нас орієнтують і ми самі орієнтуємося на ті технології, які доступні, які можна називати словом «білі». Нам є про що розказувати і ми цю інформацію доноситимемо…нам буде найважче, бо всі провідні політичні сили будуть намагатися зобразити недоліки діючого Президента. Ми налаштували наших працівників, агітаторів на всіх рівнях, щоб інформація, яка буде виходити від нас, була максимально позитивною стосовного нашого кандидата, і щоб не застосовувалися «брудні» технології щодо інших кандидатів, але, одночасно, ми інформуватимемо про обіцянки, недоліки, які дають інші кандидати», – поділився планами Михайло Наход.
«Если стоит вопрос: будут ли использованы «грязные» PR-техногогии, я хочу конкретно сказать – да (но не Вашим штабом?, – перепитала заступник генерального директора ВОДТРК Ольга Куліш) – нет», – висловився Олександр Башкаленко.
«Можу з переконаністю заявити, що це буде найбрудніша виборча кампанія в історії України…Вона йде не тільки президентська, а вже й почалася мерська. Будуть використовувати всі «брудні» технології. Починається маніпулювання свідомістю українців. Ніхто не хоче із тих політичних партій відповідати за свої дії. Кожна виборча кампанія починається новим гаслом», – вважає Анатолій Вітів.
«Оскільки прозвучало запитання: які ж будуть технології, то відповідь проста – 80% цієї інформації лежить на поверхні в пресі. Ми не відкриємо вам тут зараз ніяких секретів, бо насправді все ясно: вийди на вулицю і купи газету…Найважче на цій виборчій кампанії буде усім, бо зараз переконати людину, я б сказав не те, що неймовірно, але дуже важко…Що стосується технологій, то вони розробляються, застосовуються. Можливо, вони будуть якимись зміненими на цей сезон…Не секрет, що основна стратегія розробляється зверху, а місцеві штаби просто її адаптують», – висловився Дмитро Ураєв.
«Я найперше хочу сказати, що погоджуюся з паном Башкаленком і не погоджуюся з паном Вітівим. Погоджуюся з представником ПР в тому, що ми повинні вести дискусію не з метою образи, а з метою знайти істину…Щодо того, що заявив пан Вітів, що ця кампанія буде найбруднішою, особисто я не згідний. Кампанія 2004-го року була однією із найбрудніших…Піарщики розуміють, що на бруді не побудуєш кампанію, він як бумеранг…на мою думку, основні кандидати це розуміють. Не кажу, що не буде «чорного» піару, але кампанія буде не найбруднішою», – думає Сергій Григоренко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus