USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку діти показали «Сім'ю своїми очима». ФОТО

15 Травня 2013 16:57
Радісні батьки з малюками, гарненькі будиночки, що «купаються» у сонячному промінні, квіти та тварини - різнокольоровий світ очима дітей мали змогу побачити лучани та гості міста.

Конкурс малюнків на асфальті «Сім’я моїми очима» для дітей з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, відбулася на площі перед РАЦСом у Луцьку 15 травня.

Організатором заходу став Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї дітей та молоді. Так, його директор Ліна Галан у коментарі «Волинським новинам» розповіла, що влаштували конкурс малюнків з нагоди Міжнародного дня сім’ї, який відзначають саме 15 травня. «В основі діяльності Центру – робота з сім’ями, дітками, з молоддю і ми вважаємо, що це наше свято, і ми привертаємо увагу до тих сімей, які потребують цієї уваги», зауважила вона.

Так, цього року, окрім конкурсу малюнків, у центрі соціальних служб надають послугу «гарячої лінії» Телефону Довіри, куди могли надати консультацію щодо соціальної підтримки сім’ї. Завтра ж відбудеться інтерактивний захід в педагогічному коледжі, де говоритимуть, зокрема, про сімейні цінності.

Цього року участь у конкурсі малюнків на асфальті запросили 30 діток молодшого шкільного віку. Так, дітки будуть малювати, а переможе «дружба». Адже, зі слів Ліни Галан, визначати, хто – кращий, а хто – гірший, не будуть. «Ми хочемо побачити їхнє бачення ідеалу їхньої сім’ї, що вони хотіли б змінити в сім’ї, тому що в маленьких душах дітей, які виховуються інколи і в дисфункційних і неблагополучних сім’ях ми бачимо, що не завжди буває гаразд. А діти думають про сім’ю зовсім по-іншому», - зауважила посадовець.

Усі малята отримають заохочувальні подарунки у вигляді канцелярських наборів від Центру. «Зараз почнеться пора канікул, щоб вони мали чим займатися дома, вони отримують такі маленькі заохочувальні подарунки», - резюмувала вона.

І справді, діти малювали на асфальті і сім’ї, і квіти з деревами. Різнокольорової крейди було вдосталь, тож, ніхто не засмучувався, коли шматочок від неї відламувався. Так, маленький лучанин Артем, який до того ж є учнем Луцької дитячої художньої школи, намалював будинок і дерева біля них. Окрім того, зобразив і веселку в небі. Опісля цього заходився допомагати своїй меншій сестричці та намалював кораблик. Мовляв, зробив це тому, що його батько працював на підводному човні.


















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus