USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку хочуть відмінити підняття тарифів на утримання будинків

20 Червня 2013 18:51
Рішення міськвиконкому про підняття тарифів на утримання будинків і прибудинкових територій луцькі депутати хочуть відмінити.

Про це стало відомо під час постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 20-ого червня.

Депутат Юрій Вега - проти підвищення тарифів
Депутат Юрій Вега вніс пропозицію від фракції «Свобода» про скасування рішення виконкому від 5.06.2012 про підняття тарифів на утримання будинків і прибудинкових територій: «Я вважаю, що треба повернутися до цього питання. Дати можливість узгодити тарифи з мешканцями. Протягом 1-ого -2-х місяців провести громадські слухання. І це буде легітимно і не викличе обурення такого як зараз».

Заступник мера каже, що новий тариф - обґрунтований
Натомість заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська зазначила, що громадські слухання з підняття тарифів проводити недоцільно, адже зрозуміло, що люди будуть проти: «Я не думаю, що мешканці погодяться на те, щоб підняти тарифи, я теж проти, коли щось на ринку дорожчає».

Заступник мера повідомила, що тариф - обґрунтований. Адже попередній формували ще 2009-ого року, коли мінімальна зарплата була 650 гривень. Тепер же вона 1147 гривень. І двірнику її треба за рахунок чогось піднімати. За словами Лариси Соколовської, і так доводиться зменшувати штати комунальних підприємств із переведенням на скорочений робочий день. Бо грошей ледь вистачає на зарплату.

«Прошу не підтримувати рішення про скасування. У нас тариф обґрунтований. Тим хто соціально незахищений тим дають субсидії», -зауважила заступник міського голови і додала, що у разі не встановлення нового тарифу, з міського бюджету треба буде виділити 560 тисяч гривень на покриття різниці тарифів, оскільки зростання вартості послуги економічно обґрунтували.
Члени комісії теж проти підняття тарифів
Своєю чергою депутат Роман Бондарук зауважив: «Піднімемо тариф, але і якість надання послуг повинна бути краща. Пропоную зібрати мешканців і зробити зустріч з ними зустріч».
У підсумку комісія підтримала пропозицію депутата Юрія Вега про скасування рішення міськвиконкому про підняття тарифів на утримання будинків. Однак, остаточне слово за депутатами на сесії.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
САША Показати IP 20 Червня 2013 22:42
Пусть Соколовская посмотрит на двор на Бандеры 13,тут лет 30 не меняли асфальт.А жек 3 кроме уборки лестниц 2 раза в неделю вообще ничего не делает.За что платить?
235 Показати IP 20 Червня 2013 22:56
А Соколовськый пора на выдпочинок, бо вона не знає, що значить обгрунтований тариф! А мешканців має за бидло!
лучано Показати IP 20 Червня 2013 23:16
А видно та стара ківерцівська баба яга ніяк не нажреться відкатів з Жеків. Ти же лопнеш девочка!
Ніна Показати IP 21 Червня 2013 00:48
"Тепер же вона 1147 гривень. І двірнику її треба за рахунок чогось піднімати." Покажіть мені живого двірника на вул.Генерала Шухевича! Дітям немає де крейдою малювати "класики" та на скакалці стрибати!
дідо Показати IP 21 Червня 2013 07:20
Давно пора піднімати тарифи і не звертати увагу на дармоїдів,які гроші витрачають на горілку і не хочуть платити за компослуги.
баба до дідо Показати IP 21 Червня 2013 09:46
Не пий, і у тебе з"являться гроші, щоб заплатити за комуналку, а от купити одяг і продукти вже не буде за що...
контра Показати IP 21 Червня 2013 09:44
Підтримую Лучано.А щоб піднімати тарифи - потрібно так зробити,щоб у мешканців міста була РОБОТА. А не у пенсіонерів,як вищезгадана пані грозилась,що на пенсію вийде зразу ж. А тепер робить лучанам "сюрпризи" у вигляді підняття цін А ЗА ЩО?
Ми Показати IP 21 Червня 2013 09:58
Я взагалі за те, щоб мер і заступники жили у панельках і самі побачили як працюють преславуті ЖЕКИ. А то живуть у особляках і рішають питання багатоповерхівок. Живіть на зарпату 1500. ГАНЬБА,
хххххх Показати IP 21 Червня 2013 14:00
пропоную не платити абсолютно всіх мешканцям Луцька ту суму на яку піднімуть квартплату, і тоді хай міська рада радіє зі своїх тарифів.
я до хххххх Показати IP 21 Червня 2013 15:31
нічого не дасть не платити!!! Будуть стягувати. Не хочете платити Жеку - то відкажіться від нього. У нашому будинку 14-ь квартир і Жеку нам не треба. Щось потрібно , зібрали гроші , зробили...
Віка Показати IP 8 Серпня 2013 10:28
Вулиці ще якось прибирають, а от вологе прибирання в під,їздах ... За останні 10 років я тільки раз пам,ятаю, що милось. Так за що платимо?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus