USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку на одне вакантне місце – четверо претендентів

29 Грудня 2009 10:04
Наприкінці 2009-го четверо безробітних лучан претендують на одне робоче місце. Торік - лише один.
Під час оперативної наради директор Луцького міського центру зайнятості Едуард Неймарк розповів, що нині до центру зайнятості звертається набагато менше безробітних, ніж на початку року. Скажімо, в січні роботу шукали 80 лучан, а сьогодні – 30. Загалом, протягом року до центру звернулося близько 13 тисяч мешканців обласного центру. На обліку в центрі зайнятості перебуває близько 3 тисяч2 тисяч лучан. Торік за відповідний період – понад 3,5 безробітних.
Проте у три рази зменшилася кількість вільних вакансій. На сьогодні центр зайнятості пропонує 700 вакансій, зокрема, 356 – для робітників, 329 – для службовців і 11 – робота для людей без особливих навиків.
«У Луцьку звільняють службовців, а ринок праці потребує робітників - кухарів, офіціантів, барменів і продавців», - сказав Едуард Неймарк. Він додав, що нині на 165 підприємствах, організаціях та установах міста планувалося вивільнити 5 тисяч працівників, фактично вивільнено 2 тисячі лучан. Майже 1,2 тисячі безробітних перебуває у неоплачуваних відпустках, близько 8 тисяч робітників працюють за скороченим робочим днем. Зменшується і кількість людей, котрі працюють без трудової угоди.
Проте в Луцьку нинішнього року створено 5 тисяч 101 нове робоче місце. За сприяння центру зайнятості працевлаштовано 5 тисяч 100 осіб. 192 безробітних працювали на благоустрій міста - прибирали парки, доглядали за інвалідами, працювали підсобними робітниками у лікарнях міста. Завдяки центру зайнятості було проведено професійне навчання для 15 водіїв тролейбусів. До слова, навчання одного водія обходиться центру зайнятості у 8,5 тисяч гривень.
Едуард Неймарк додав, що у 2009 році стали популярними і економічні екскурсії на підприємства. Адже на них можна вивчити умови праці лучан і прогнозувати розвиток організації чи установи.
«Ми намагалися навчити лучан, що в умовах економічної кризи погана робота навіть із низькою заробітною платною краща, ніж її відсутність чи примарна робота із високою зарплатою», - зауважив Неймарк.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
goodok Показати IP 29 Грудня 2009 10:26
слава Богу, що хоть хтось ще створює в такі часи робочі місця. Але з іншої сторони - люди зараз надто ліниві та інертні. Зарплата до 1000грн. майже нікого не цікавить, тому декому краще сидіти вдома, жаліти себе і депресувати, ніж "гнути спину" за 1000грн... я таких не розумію
Куратор Показати IP 29 Грудня 2009 10:41
до goodok - а може, наші люди просто почали більше цінувати свою працю? Я звичайно теж погоджуюсь, що якщо взагалі немає грошей, а жити треба, то підеш і за будь-яку зарплату працювати. Але унікуми є різні (і серед моїх знайомих :)), які краще "переб’ються" ніж будуть втрачати своє здоров’я задарма.
Укупник Показати IP 29 Грудня 2009 11:57
1000 грн це звичайно мало, але кожна праця має свою ціну! Наприклад, вантажником працювати за 1000 не став би, а якимось охоронцем можна ще... Да і цифри державної служби зайнятості далекі від реальних, тому що більшість звертається в приватні кадрові агенства

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus