USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

У Луцьку найактивніше борються з тютюнопалінням?

30 Січня 2009 18:08
Сьогодні, 30 січня, відбувся круглий стіл за ініціативи Луцької міської ради, Коаліції громадських організацій та ініціатив «За вільну від диму Україну», Асоціації молодих реформаторів (АМоРе) та «Молодіжного Союзу Наша Україна» задля об’єднання зусиль місцевої влади та громади для захисту свого права на чисте від тютюнового диму повітря, – інформує репортер «Волинських Новин».
Присутні зібралися щоб проаналізувати існуючу політику контролю над тютюном та виконання рішення «Про впорядкування вживання тютюнових виробів на території міста Луцька».
На зустрічі презентували свій досвід у цій справі координатор Коаліції громадських організацій та ініціатив «За вільну від тютюнового диму Україну» з міста Черкаси Сергій Гончар.
За словами пана Гончара, щороку в Україні від цієї згубної звички помирає 100-140 тисяч осіб, а це, як він стверджує, одні з найвищих показників в Україні.
«Однак у Луцьку боротьбу з тютюнопалінням розпочали найпершими у нашій державі, та й вирішується це питання чи не найкраще. Та заборона на куріння буде реалізована тільки тоді, коли люди самі робитимуть зауваження курцям», – зазначив Сергій Гончар.
У свою чергу начальник управління охорони здоров’я Луцької міськради Федір Кошель наголосив, що куріння – найшкідливіша, з точки зору медицини, звичка. «У медичних закладах Луцька віднедавна працюють кабінети, де лікують залежних від сигарет та алкоголю. Туди за допомогою вже звернулося 75 лучан», – констатував посадовець.
Проблемою у місті, вважає заступник Луцького міського голови Анатолій Пархом’юк, є розміщення закладів торгівлі з алкоголем та тютюновими виробами поряд із закладами освіти. «Мене дивує те, що з боку громадських організацій ми маємо супротив, коли ми намагаємося якось цьому зарадити», – зауважив пан Пархом’юк. «А найбільша проблема – у культурі поведінки людей», – додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus