USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку нічийний спортмайданчик прибирали спортсмени і молодь.ФОТО

9 Вересня 2013 19:00
На Волині понад сто нічийних спортивних майданчиків. Усі вони, переважно, заросли травою, кущами, закидані сміттям і заселені комашнею.

З нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту, в області організували оргкомітет, який і склав орієнтовний план заходів. Серед них – толока поблизу спорткомплексу «Спартак», що у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.

Нагадаємо, ще навесні представники управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації у рамках всеукраїнського місячника «Спорт для всіх», зініціювали упорядкування майданчиків, які розташовані в житлових мікрорайонах Луцька, в місцях масового відпочинку населення та й в цілому по області. Саме тоді, зі слів начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Галини Карнаухової, вирішили взяти «під своє шефство» і впорядкувати кілька майданчиків у Луцьку.

«Оскільки тут стояла тривалий час вода, через паводки, і не змогли цю роботу зробити весною, тому виконуємо взяті на себе зобов’язання зараз. Цей майданчик буде і надалі під нашим шефством, як і той, який в дворі по проспекту Волі. Ми його впорядкували весною», - розповіла Карнаухова.

«На прибирання нічийного спортмайданчика у Луцьку залучили кошти спонсорів і власні. Своїм прикладом хочемо привернути увагу населення, мешканців житлових мікрорайонів поблизу цієї зони відпочинку, аби вони до нас долучилися. На превеликий жаль цієї підтримки не було весною. Але до нас долучилися депутати облради, зокрема, голова профільної комісії Олег Батюк і студенти СНУ. Це вже тішить, що у нас є партнери», - підсумувала очільниця.

«Питання до міської влади чому цей майданчик у такому стані. Колись тут займалося і відпочивало багато людей і було багато майданчиків – баскетбольний, футбольний, волейбольний, тенісний. Зараз тільки залишився волейбольний і футбольний. І то в жахливому стані», - розповів про свої враження під час толоки заступник директора обласного центру фізичної культури і здоров’я населення «Спорт для всіх» Віктор Галан-Влащук,.

«Ми студенти СНУ залучилися до прибирання території, оскільки вважаємо, що Луцьк повинен бути чистим, щоб приваблював туристів з інших міст, країн. Це територія у центрі рідного міста і тут мало б бути чисто», - сказав учасник толоки Роман.

Зі слів пані Карнаухової, упродовж вересня вони виїжджатимуть у райони, перевірятимуть і допомагатимуть облагороджувати усі спортивні споруди, які є в області - найбільші стадіони і найпростіші майданчики. А в жовтні, на засіданні чергової колегії облдержадміністрації, аналізуватимуть ситуацію.






До слова, спортмайданчиків, які функціонують при спортивних чи освітніх навчальних закладах Волині - близько 3 тисяч, а таких, які без господаря – понад сто.




















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP 10 Вересня 2013 09:25
Не уявляю, як з такими голими ногами в босоніжках можна йти прибирати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus