USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку обговорювали «чоловічі» та «жіночі» ролі

9 Червня 2008 22:14

Як повідомляє репортер «Волинських новин», у приміщенні Луцького прес-клубу реформ 9 червня за «круглим столом» експерти та журналісти обговорили актуальні питання гендерної рівності в Україні.
Як вважає голова ВОГО «Гендерний центр» Оксана Ярош, важливими є питання статусу жінки і чоловіка у родині, вплив сімейної ролі на вибір професії та становлення людини. Окрім того, торкнулися проблеми ролі жінки у владі та бізнесі. Пані Ярош зазначила, що впровадження в суспільстві гендерної рівності відбувається поступово. І важливим є створення рівних можливостей для обох статей. В сім’ях починається зміна думок стосовно розподілу обов’язків та надання свободи дій у виборі професійного шляху становлення особистостей.
Однак, як зазначила директор Волинського обласного центру зайнятості Раїса Кучмук, кількість звернень щодо пошуку роботи у статевій пропорції все ж таки переважає на користь жінок. У результаті ця цифра становить 52%. Із них більша половина – жінки молодші 35-ти років. «А все через те, що роботодавці дивляться на них, як на потенційних матусь», - зауважила пані Кучмук. Не менш важливу роль відіграє також викорінення старих стереотипів про те, якими повинні бути чоловік та жінка в родині.
Стосовно виховання гендерного етикету серед школярів та студенства, то відбувається поступове впровадження серед молоді певних основ розуміння рівності статей. Оксана Ярош зазначила, що це дозволить у подальшому уникати проблем, які виникають на цій основі. Але спочатку вчителі також повинні будуть пройти навчання, до якого залучатимуться психологи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus