USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку переконані, що політикам перед виборами варто почитати Котляревського. ФОТО

9 Вересня 2009 17:59
Протягом місяця в обласній бібліотеці для юнацтва, що у Луцьку, діятиме виставка «Я музу кличу не такую – Вагому, гарну молодую». Приурочена експозиція до 240-річчя від дня народження Івана Котляревського. Про це 9 вересня «Волинським Новинам» розповіла головний бібліотекар відділу читального залу Лілія Бондарук.
 
Мені подобається організовувати літературні виставки, – розповіла пані Бондарук. Цього разу бібліотекар обрала для показу читачам експозицію, присвячену Івану Котляревському. «Тут представлено життя Котляревського, його книги, вирізки, статті про сторінки життя», – сказала вона.
 
Нині, за словами пані Бондарук, читачі мало цікавляться класикою української літератури, більше читають сучасних Карпу, Андруховича, Жадана, Роздобудько. «Вона просто не розрекламована, але це невичерпний пласт багатств…також вчитель літератури не повинен пояснювати матеріал  нудно і схематично», – вважає бібліотекар.
 
За словами Лілії Бондарук, українці кидаються з крайнощів у крайнощі: пробують відійти від русизмів і вживають одні американізми. «Чого ми не шукаємо своїх слів, як от, наприклад, поляки – вони не знають що таке мобільний, в них є суто їхнє слово комірковий», – розповідає вона.
 
«Власне, з Івана Котляревського походить сучасна літературна мова», – розповіла організатор виставки. Його твори легко читати, як пісеньку, образи, створені ним, живуть у сучасному світі.
Скоро вибори і «от візьміть пісню Виборного, його оці обіцянки, що буде все – на вербі ростимуть груші… Мені здається, що замість того, щоб пускати ролики рекламні взяли б пісні Виборного. Народ би все зрозумів», – висловилася бібліотекар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 10 Вересня 2009 12:11
І не тільки Котляревського!Декому треба передивитись відео про життя і страту румунського диктатора Чаушеску!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus