USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку переконують їхати в Туреччину попри заворушення

7 Червня 2013 16:32
Майже тиждень Туреччина потерпає від несанкціонованих мітингів. Міністерство закордонних справ України застерігає туристів утриматися від подорожей у цю країну. Однак охочих вистачає, кажуть туроператори. Та й туристичні агентства, своєю чергою, від подорожей лучан не надто відмовляють. Повідомляє ТРК «Аверс».

Розпочалася гаряча пора відпусток та відпочинку, люди мізкують, куди ж поїхати і де краще відпочити. Лучани кажуть, щоб добре відпочити поїхали б до Туреччини, але бояться, бо там, за останніми новинами, зараз неабиякі заворушення. Міністерство закордонних справ України наполегливо радить найближчим часом утриматися від поїздок у цю країну.

Телефоном ми спробували дізнатися у місцевих туристичних операторів інформацію про відпочинок у гарячій точці:

- Чи можна замовити до Турції 2 путівки?
- Так, звичайно. Ми можемо вам запропонувати путівку до Стамбулу, просто ви кажете, що боїтеся заворушень і самі хочете в цю точку летіти. Ті, хто були вони не бояться, ті, хто летить перший раз, - вони обовязково бояться, я б вам казала не дуже боятися, я можу казати, що там може бути не страшно, але це тільки ваше рішення, - зазначила туроператор.

В іншому турагенстві теж переконували, що боятися нічого: «На курортних зонах від столиці дуже далеко. Там спокійно. Відношення до того всього туристи не відчують на собі, якихось заворушень чи чогось іншого».

- З'ясовується, що офіційної заборони турагентствам продавати путівки до Туреччнини немає, а прохання МЗС на агентства, схоже, не надто діє. Якщо ж знайдуться сміливці відпочити з екстрімом, тоді - вперед за путівками. У разі ж надзвичайної ситуації за кордоном, українським туристам обіцяють допомагати.

Менеджер турагенції Олена Котюх зауважує: «Ми туристів попереджаємо про цей ризик, але категорично заборонити ми не можемо. Якщо під час відпочинку оголошений надзвичайний стан, оператор зобов’язаний повернути туристів додому і відповідно до того буде проводитись компенсація».

Однак лучани не надто довіряють таким переконанням. Дехто каже, що не поїхав би туди навіть, якщо б заплатили за це гроші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Валя Показати IP 7 Червня 2013 17:19
Сміхота. скільки гарного відпочинку у нас ще треба десь летіти. від жиру бісяться
Рома до Валя Показати IP 7 Червня 2013 18:07
Де це в нас гарний відпочинок? Може в Криму, де нульовий сервіс, зате ціни захмарні. Чи на Світязі, де аналогічна ситуація, до того ж брудно і п'яне бидло скрізь вештається? Якщо людина має гроші - чому би не поїхати відпочити по-людськи, хоча б в Грецію чи Чорногорію. А якщо в кишені вітер гуляє, тоді вперед на "гарний відпочинок" на якесь озерце під Луцьком зі смердючою водою, або на дачу, обробляти свої кровні 6 соток.
я до Рома Показати IP 7 Червня 2013 18:51
+100!
РЕКС до Рома Показати IP 9 Червня 2013 22:39
Перш, ніж вирушати у закордонні мандри не завадить, "продегустувати" свій рідний край. А щоб було цікаво мандрувати, навіть околицями Луцька, потрібно добре знати свою історію. А мальовничих місць вистачає і в нас, тихих, чистих,не займаних. Це я вам стверджую з упевненістю.
Орхідея до Валя Показати IP 8 Червня 2013 13:46
А де в Україні гарних віднопчинок на морі??? В Криму в період: липень-серпень квартири, ну нормальні,з "Їхнім" розумінням на євроремонт становлять приблизно 550-800грн. за однокімнатну за добу!!! Це без переїзду, харчування... Беремо сер. суму за проживання 600грн.. За10 днів ця сума складає 6000грн. Дорога на 2-х осіб туди-назад 1000грн.! Це вже 7000грн=700євро(майже 1000дол.)! + харчування також,думаю, на днів 10 складе 1000грн.-це 800євро (1000дол.)! То як далі??? Хочеться? Ще Вас обізвуть, принизять, ні, є дійсно гарні місця, більш-менш дешевші ціни...,але це не ідеально всеодно! Та й в Туреччині ідеал мало де побачиш,лише у нових готелях або капітально відремонтованих у найближчі роки..., також різне буває...,але щоб Ви мені не казали Крим ЗАГАНЯЄТЬСЯ!!! Від якого жиру? Хто??? Що ти мелеш?! Просто зараз туди краще не їхати й все...Є бкзліч ін. країн на 2-х осіб за таку суму!
micha Показати IP 7 Червня 2013 19:13
РОМА ПАТРИОТ:)
Так званим патріотам продажної країни до micha Показати IP 8 Червня 2013 13:54
До чого тут патріот? В Криму багато патріотів??? І на рах. Світязя теж він правий..., там такі ціни,що вже краще в Крим поїхати відпочити...,ось тут вже треба регулювати ситуацію!якщо є попит-то чому їм на Вас "лохах" не заробити? ... Ведіться далі... Діло не в патріотизмі, а в об єктивізмі ситуації та перевищенні цін на 0 сервіс!!! Зробіть відповідно і тоді ж-робіть відповідні ціни!
Рома до micha Показати IP 8 Червня 2013 17:33
А то :) Українці! Бережіть природу - відпочивайте в Туреччині! :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus