USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку почастішали самовільні добудови та реконструкції?

14 Вересня 2009 11:57
Сьогоднішній особистий прийом громадян Луцьким міським головою Богданом Шибою відзначився засиллям мешканців обласного центру, котрі скаржилися на сусідів по будинку, які добудовують чи здійснюють реконструкцію приміщення без належних, за словами лучан, договорів, – інформує 14 вересня, репортер «Волинських Новин».
 
На прийом до луцького градоначальника завітав професор із ЛНТУ, котрий волів ознайомитися із Генпланом міста, аби провадити свою подальшу роботу у сфері екології, вивчивши Генеральний план Луцька. Також до пана Шиби звернулася і 73-річна мешканка кооперативного будинку на вулиці Рівненській, 85. Мовляв, дозвіл на будівництво магазину на першому поверсі вони дали, а власник магазину обіцяв провести ремонт даху.
 
Проте цього не сталося. А на п’ятому поверсі будинку, де проживає літня лучанка, живуть лише пенсіонери, тому вони не можуть «скинутися» на ремонт покрівлі. Луцький міський голова Богдан Шиба звернувся до начальника ЖЕКу, котрий обслуговує цей будинок, аби той провів «роз’яснювальну роботу» із власником магазину, який і обіцяв ремонт даху.
 
Переважна більшість сьогоднішніх відвідувачів особистого прийому скаржилися на незаконне будівництво сусідів. Вони приходили до пана Шиби із купами паперів із різноманітних інстанцій та навіть із відеокліпами на мобільному телефоні, котрі демонструють свавілля сусідів. У переважній більшості випадків луцький мер радив звернутися до суду, попередньо завітавши до прокурора міста.
 
Також луцький міський голова Богдан Шиба вирішив провести міжвідомчу нараду по самочинному будівництву, на яку запросити представників судів та державних контролюючих інстанцій. Передуватиме нараді зібрання усіх таких фактів по місту, їхня систематизація та аналіз. Очікується, що така зустріч відбудеться за два тижні.
 
Додамо, що лучани із подібними проблемами зверталися із різних куточків міста. Наприклад, із району Старого міста та із вулиці Олеся Гончара, 3. Останні уже рік шукають правди, адже їхній сусід спорудив на першому поверсі будинку магазин, а на другому офіс, проте, не зайняв жодного клаптика міської землі. А лучани цілий рік переписувалися із різними інстанціями, називаючи цю реконструкцію «добудовою». Мешканцям знову порадили звернутися до суду, проте подати позов про незаконну реконструкцію і зміну цільового призначення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
АА Показати IP 14 Вересня 2009 17:48
Оце така у місті влада!!! Закриває очі за відповідну мзду на незаконні добудови і реконструкції й особливо настирливих людей, які борються з цим неподобством, відсилає до суду!!! Й чим банда Шиби краща за банду Кривицького, якої головні архітектори і їх заступники зараз окопалися в обласній будівельній інспекції?!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus