USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку поєднали миттєве та вічне

24 Серпня 2008 09:07
У Луцькому замку – фестиваль «Солом’яна птаха», який об’єднав у собі ковальське та флористичне мистецтво. Про це 24 серпня повідомляє репортер «Волинських новин».
Гаслом фестивалю став вислів «Солом’яна птаха по світу літала, усіх ковалів на свято скликала». Відкриття розпочалося з вітального слова представників влади та запалення свічок на свічнику «Вогонь Луцького замку», що представляє собою решітку, в центрі якої символічно розміщена корона.
Впродовж свята ковалі створювали сегменти, що приєднуються до свічника, аби створити образний символ Луцького замку. За словами організатора фестивалю Ольги Грицюк, свої заявки на участь подали близько сорока ковалів із різних регіонів України. «Кожен з ковалів робитиме свій елемент на підсвічнику, і тим самим вкладатиме частинку своєї енергії в цей символ єднання», - сказала пані Грицюк.
Водночас поряд виготовляли мистецькі твори з сіна та соломи. Пані Грицюк зазначила, що головна ідея – поєднання вічного і миттєвого. «Залізо може існувати віками, а сіно, як і все природне, зникнути може дуже швидко», - додала Ольга Грицюк.
Символом фестивалю стала солом’яна пташка, яка є образом єднання сім’ї. Окрім фестивалю, у замку Любарта також – виставка-ярмарок витворів мистецтв, де представлені вироби народних майстрів.
Довідково:
Фестиваль «Солом’яна птаха»відбуватиметься у Луцьку вдруге. Минулого року ковалі створили залізне дерево, яке в найближчому часі буде представлене на огляд широкому загалу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus