USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Луцьку пропозиція робочої сили перевищує потребу учетверо

18 Листопада 2010 14:03
Упродовж січня–жовтня послугами міського центру зайнятості скористалося 11,3 тисячі лучан, що потребували допомоги у працевлаштуванні, проти 12,5 тисячі – за цей період торік.
За сприяння служби зайнятості цьогоріч працевлаштовано 5,6 тисячі осіб, або половина незайнятого населення, що перебувало на обліку в цій установі. Серед них 44% – жінки, шестеро з десяти – молодь у віці до 35 років, третина – особи, які не були зайняті з різних причин більше одного року, повідомили в Головному управлінні статистики у Волинській області.
Разом з тим, на початок листопада пропозиція робочої сили перевищувала потребу в ній в 4 рази. Кількість вільних робочих місць, заявлених підприємствами, установами та організаціями до служби зайнятості, становила 654 одиниці.
Із них більше половини передбачалося для кваліфікованих робітників, третина – для службовців і лише 6% – для осіб без професійної підготовки, тоді як серед бажаючих працевлаштуватись більше половини службовців, майже третина¬ – робітники, і дев’ята частина без спеціальної підготовки.
У статусі безробітних на 1 листопада 2010 року перебувало 2359 мешканців обласного центру, або 1,7% населення у працездатному віці, з них 1473 або 62% ¬– жінки.
Число безробітних в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зменшилось на 20%.
Для забезпечення тимчасової зайнятості та соціального захисту незайнятого населення організовано оплачувані громадські роботи. Це дозволило 1325 громадянам міста дещо поліпшити своє матеріальне становище. На оплату праці зайнятим на громадських роботах витрачено понад 1 мільйон гривень.
У середньому кожні семеро з десяти безробітних в цьому році отримували допомогу по безробіттю. Із Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття за 10 місяців її виплачено на суму 12,4 мільйона гривень, або в середньому по 673 гривень кожному безробітному, що її отримав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ласковая Показати IP 18 Листопада 2010 16:47
Мене вкотре вражає ця брехня про працевлаштування центром зайнятості. Коли сам собі знаходиш роботу, то центр зайнятості дає тобі туди направлення. А виходить за статистикою, що це вони допомогли підшукати робоче місце і влаштуватись.
M Показати IP 20 Листопада 2010 11:48
Нехай влада створить хороші умови для бізнесу, надасть дотації, податкові канікули, і якомога більше сприяння для розвитку підприємництва. Тоді люди самі створять собі і іншим робочі місця. Україна нині посідає одне з найнижчих місць у світі по легкості ведення бізнесу і одне з найвищих по корумпованості влади.
Vladislav Показати IP 16 Лютого 2011 15:17
Кинули бизнес на «налоговые каникулы». Сказали, что они будут, а их не будет - http://www.kapitalizator.com/podatkovi-kanikuly-vtratyly-pryvablyvist-bezperspektyvnist-punktu-154-6-podatkovoho-kodeksu-ukrayiny

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus